Η νέα φιλοσοφία της KIA μέσα από το EV5

Η νέα φιλοσοφία της KIA μέσα από το EV5

Το πρωτότυπο EV5 που παρουσίασε πρόσφατα η KIA αποτελεί μια πρόγευση της φιλοσοφίας στην οποία θα βασιστεί η πορεία της εταιρίας προς τον εξηλεκτρισμό, την τεχνολογική πρόοδο αλλά και την χρηστική αναβάθμιση της γκάμας της

KIA_EV5
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την αποκάλυψη της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Kia, με το όνομα EV9. Το μεγάλο 7θέσιο SUV, μας έδωσε ξεκάθαρα την αισθητική προσέγγιση που θα αποτελέσει πυξίδα για τη συνέχεια της κορεάτικης εταιρείας. Και αυτό αποδείχτηκε με τον πλέον πειστικό τρόπο, τώρα που παρουσιάστηκε και το μικρότερο EV5.
Το νέο αυτό πρωτότυπο, είναι στις διαστάσεις του Sportage και εστιάζει ιδιαίτερα στην πρακτικότητα και την χρηστικότητα καθώς έχει περιστρεφόμενα καθίσματα και πόρτες που ανοίγουν «αντικριστά», δημιουργώντας μεγάλο άνοιγμα στις πλευρές. Το σχεδιαστικό μοτίβο που θα χρησιμοποιεί η Kia στα μοντέλα της, είναι το «Opposites United» και αναμένεται να δούμε τις διάφορες εκδοχές του σε όλα τα μοντέλα της στο μέλλον.
Για το EV5, τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά βάσει μεγέθους, η έκδοση παραγωγής του λογικά θα βασίζεται σε κάποια παραλλαγή της πλατφόρμας E-GMP που χρησιμοποιείται στα δύο υπάρχοντα ηλεκτρικά της Kia. Η E-GMP αναμένεται να αποτελέσει τη βάση άλλων τεσσάρων μοντέλων που θα παρουσιάσει η Kia πριν το 2026. Η χρήση της πλατφόρμας αυτής, «ανοίγει το δρόμο» για χρήση μπαταρίας 77 kWh και πάνω, που θα σημαίνει αυτόματα πως η αυτονομία του μοντέλου θα ξεκινά από τα 480 χιλιόμετρα. Η έκδοση παραγωγής του EV5 αναμένεται μέσα στη χρονιά και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από την αγορά της Κίνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης