Πωλείται το Volvo 740 του Paul Newman

Πωλείται το Volvo 740 του Paul Newman

Είναι γεγονός. Το ιστορικό Volvo 740 του Paul Newman βγαίνει επιτέλους σε δημοπρασία έχοντας κάτω από το καπό έναν V6 κινητήρα από Buick.

230315153012_Volvo-Newman-09436
Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν γνωστός λάτρης των τεσσάρων τροχών με έντονη παρουσία σε αγώνες παντός είδους, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στον 24ωρο του Le Mans και τον 24ωρο της Daytona.

Ο Newman είχε συνδυάσει πολλές φορές την αγάπη του για τα αυτοκίνητα με τον κινηματογράφο παίζοντας ρόλους που περιείχαν οδήγηση. Το 2006 έγινε η φωνή του «Doc» Hudson Hornet στην ταινία της Pixar «Cars» ενώ η τελευταία του παρουσία ήταν το 2007, όταν έκανε την αφήγηση στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του οδηγού NASCAR, Dale Earnhardt.

Από το γκαράζ του ηθοποιού όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό έχουν περάσει πολλά και σπουδαία μοντέλα. Πρόσφατα, ένα από αυτά εμφανίστηκε στη λίστα δημοπρασίας και δεν είναι άλλο από το θρυλικό Volvo 740 wagon του Newman. Το αυτοκίνητο είναι του 1988 σε καλή κατάσταση, αλλά ο ηθοποιός είχε προχωρήσει σε αρκετές επεμβάσεις για να γίνει πιο σπορ.



Ο V6 κινητήρας τούρμπο των 3,8 λίτρων προέρχεται από μια Buick Grand National. Το σύνολο συνοδεύεται από 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων από Pontiac Firebird, ενώ η δύναμη των σχεδόν 320 ίππων μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Εκτός από τον κινητήρα, το αυτοκίνητο είχε χαμηλωμένες αναρτήσεις της Bilstein, τροχούς 16 ιντσών και ελαστικά της BF Goodrich.

Το Volvo 740 του Newman συνοδεύεται από γνήσια χαρτιά με σφραγίδες της πολιτείας του Connecticut που αναγράφουν το όνομα του ηθοποιού ο οποίος το απέκτησε το 1997.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης