Τα μοναδικά επιτεύγματα της Aston Martin Valkyrie

Τα μοναδικά επιτεύγματα της Aston Martin Valkyrie

Το εξωπραγματικών χαρακτηριστικών hypercar μοντέλο της Aston Martin, Valkyrie έχει από πίσω του διάφορες ιστορίες.

230314152759_Aston-Martin-Valkyrie-09332

Το βρετανικό μοντέλο με τις εξωπραγματικές επιδόσεις και τους 1.160 ίππους έχει κατασκευαστεί για να σπάει κάθε ρεκόρ σε όλες τις πίστες και όσοι το οδήγησαν εντυπωσιάστηκαν από τη δουλειά των υπεύθυνων για την υλοποίησή του.

Στο παρασκήνιο πίσω από την δημιουργία του υπάρχουν πολλές ιστορίες, όπως για παράδειγμα ότι η βάση για την πινακίδα είναι σχεδιασμένη από το αγωνιστικό τμήμα της Formula 1 ή ότι πήρε 12 μήνες στους μηχανικούς της  Aston Martin να σχεδιάσουν τους υαλοκαθαριστήρες.

Ίσως όμως η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία της Valkyrie είναι η εμπλοκή του Υπουργείου Άμυνας της Μεγ. Βρετανίας. Για την κατασκευή της Valkyrie η Aston Martin χρησιμοποίησε μεγάλες ποσότητες τιτανίου, το οποίο και παράγγειλε από διάφορους προμηθευτές της χώρας. Οι μεγάλες παραγγελίες ενεργοποίησαν τον μηχανισμό ασφάλειας του στρατού της χώρας και το Υπουργείο Άμυνας άμεσα ήρθε σε επαφή με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι αρχές θορυβήθηκαν ιδιαίτερα και θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει καθώς η τελευταία φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη παραγγελία σε τιτάνιο ήταν όταν κατασκευάστηκε το μαχητικό αεροπλάνο SR-72 Blackbird της Lockheed. 

Τελικά δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το μυστήριο λύθηκε. Ευτυχώς πάντως που θα κατασκευαστούν μόλις 260 συνολικά Valkyrie γιατί αν έβγαινε σε κανονική παραγωγή θα είχαμε πρόβλημα παγκόσμιας έλλειψης τιτανίου.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης