Η Chevrolet του Bruce Springsteen

Η Chevrolet του Bruce Springsteen

Τον Μάιο θα γίνει η δημοπρασία για τη Chevrolet Chevelle SS 396 με τους 350 ίππους και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που άνηκε στον Bruce Springsteen.

230307133108_Chevrolet-Chevelle-Bruce-Springsteen-SS396-6
Η ανοιχτή Chevrolet είναι του 1969 και κάτω από το εντυπωσιακό της καπό, βρίσκεται ένας V8 με απόδοση 350 ίππων- αν και το πιο δυνατό του χαρτί, έχει να κάνει με τη μετάδοση.

Αν και το παρατσούκλι «The Boss» του Bruce Springsteen, παραπέμπει σε μοντέλο της Mustang, εδώ έχουμε μια ξεχωριστή περίπτωση. Ο διάσημος μουσικός, έχει μια διαχρονική αδυναμία στα δυνατά μοντέλα της Chevrolet και αυτό είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, που εκτός του δυνατού V8 κάτω από το εμπρός καπό, έχει και το 4άρι χειροκίνητο κιβώτιο της Hurst που κάνει τη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Μάλιστα, στο κομμάτι «Racing in the Street», από το άλμπουμ με τίτλο «Darkness on the Edge of Town» που κυκλοφόρησε το 1978, βρίσκουμε στους στίχους μια λεπτομερή περιγραφή ενός αυτοκινήτου που μοιάζει πολύ με αυτό που θα διατεθεί μέσω δημοπρασίας: «I got a ’69 Chevy with a 396, Fuelie heads and a Hurst on the floor».



Ο Springsteen αγόρασε το συγκεκριμένο που θα δημοπρατηθεί, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ. Από την καταγεγραμμένη ιστορία του αυτοκινήτου, βλέπουμε πως το 1987 το χάρισε σε ένα φίλο του, τον Toby Scott που δούλευε σε studio ηχογραφήσεων.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το 1988 έως το 2020, το αυτοκίνητο έχει υποστεί ανακατασκευή και επαναφορά στο αρχικό του χρώμα Le Mans Blue– μια και ο Springsteen το είχε μαύρο. Το αυτοκίνητο για όλους τους ενδιαφερόμενους, θα είναι διαθέσιμο στη δημοπρασία που θα γίνει το Μάιο από την Mecum Auctions, συνοδευόμενο από μια υπογεγραμμένη επιστολή από τον τραγουδιστή, με την οποία επιβεβαιώνεται η ιδιοκτησία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης