Η Nissan ενισχύει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησής της

Η Nissan ενισχύει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησής της

Η Nissan ανακοινώνει νέες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης.

230302122825_NISSAN-EV-STRATEGY-3

Μέσω του Nissan Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματός της που ανακοινώθηκε το 2021, η Nissan στοχεύει να διευρύνει τις δυνατότητες κινητικότητας, παρέχοντας εμπειρίες που εμπνέουν εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό.

Μέσω αυτών των προσπαθειών, η Nissan θα προωθήσει περαιτέρω τη διείσδυση των EVs και των μοντέλων e-POWER, για να καλύψει τις ανάγκες μεμονωμένων αγορών, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ανάπτυξης και της κατασκευής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων παγκοσμίως και να επιταχύνει περαιτέρω τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης για την επίτευξη του Nissan Ambition 2030.

Στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, η Nissan ανακοίνωσε το σχέδιό της για 23 ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 15 EVs, έως το 2030. Ως απάντηση στις αλλαγές που έρχονται στις ανάγκες των πελατών και στο επιχειρηματικό περιβάλλον, η Nissan αναθεώρησε το σχέδιό της για περαιτέρω επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης.

Η Nissan θα αυξήσει τον αριθμό των μοντέλων για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών για συναρπαστικά και διαφορετικά εξηλεκτρισμένα οχήματα, παρουσιάζοντας 27 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 19 νέων EVs, έως το οικονομικό έτος 2030. Ως αποτέλεσμα, ο συνδυασμός ηλεκτροκίνησης στις μάρκες Nissan και INFINITI έως το 2030 προβλέπεται να αυξηθεί σε περισσότερο από 55% παγκοσμίως, από την προηγούμενη πρόβλεψη του 50%.

Σύμφωνα με την πρόοδο της διείσδυσης των εξηλεκτρισμένων οχημάτων, η τελευταία πρόβλεψη της Nissan για το μείγμα πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων που πωλούνται σε μεγάλες αγορές, για το οικονομικό έτος 2026, αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής: Ευρώπη 98% (από 75%), Ιαπωνία 58% (από 55%), Κίνα 35% (από 40%), Ηνωμένες Πολιτείες 40% (μόνο EV, έως το οικονομικό έτος 2030)

Με βάση τα παραπάνω, το παγκόσμιο μείγμα πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα αυξηθεί από το προγραμματισμένο 40%, όταν ανακοινώθηκε το όραμα, σε περισσότερο από 44%, έως το οικονομικό έτος 2026. Για να αντιμετωπίσει τις γρήγορες αλλαγές της αγοράς στην Κίνα, η Nissan σχεδιάζει το 2024 να λανσάρει ένα EV ειδικά σχεδιασμένο για την κινέζικη αγορά. Στην Ευρώπη, η Nissan θα συνεχίσει το ισχυρό της πλάνο στην ηλεκτροκίνηση και θα διερευνήσει επίσης μια ισχυρότερη συνεργασία με τη Συμμαχία.

Η Nissan σκοπεύει να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία των πελατών, μέσω εξατομικευμένων υπηρεσιών, για μακροπρόθεσμη δέσμευση. Η Nissan θα ενισχύσει τη στρατηγική της για το Connected Car Service, από εμπλουτισμένο περιεχόμενο εντός του οχήματος, μέχρι σε λειτουργίες κατ’ απαίτηση για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών των πελατών. Η εταιρεία στοχεύει να το πετύχει αυτό, μέσω των οχημάτων που καθορίζονται με λογισμικό και αποδεικνύεται ήδη από την ηλεκτρονική αρχιτεκτονική που είναι εγκατεστημένη επί του παρόντος στο Nissan Ariya και θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης