Τα ηλεκτρικά πλάνα της Honda

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Honda

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου προς τον εξηλεκτρισμό έως το 2030 η Honda αποκάλυψε την δημιουργία ενός νέου τμήματος που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων.

Honda_electric
Όπως ανακοινώθηκε, οι άνθρωποι του καινούργιου τμήματος θα ασχολούνται μόνο με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Honda αλλά και με τις αντίστοιχης τεχνολογίας μοτοσυκλέτες της. Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπός της, το νέο τμήμα θα ενταχθεί στο αντίστοιχο «EBDΟ» («Electrification Business Development Operations») που δημιουργήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία θα επενδύσει πέντε τρισεκατομμύρια γιεν (περίπου 35,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιφέρει οργανωτικές αλλαγές και επαγγελματική μετακίνηση στελεχών εντός της οργανωτικής δομής της Honda, όπως και την πρόσληψη καινούργιων σε αυτή, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τη σύσταση του νέου τμήματος θα αρχίσει με εντονότερο ρυθμό η εξέλιξη τόσο της απαραίτητης τεχνολογίας όσο και η δημιουργία καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων (δίκυκλων και τετράτροχων).
Σε ό,τι αφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Honda έχει ανακοινώσει ότι έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει 30 καινούργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ως το 2030, για όλες τις αγορές στις οποίες αντιπροσωπεύεται εμπορικά. Μεταξύ αυτών, θα είναι δέκα νέα οχήματα για την Κίνα -τα οποία θα παρουσιαστούν ως το 2027– και δύο για τις ΗΠΑ τα οποία θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την General Motors και θα παρουσιαστούν εντός της επόμενης χρονιάς.
Το καινούργιο τμήμα της θα είναι υπεύθυνο και για την εξέλιξη και δημιουργία της καινούργιας πλατφόρμας την οποία οι άνθρωποι της Honda ονομάζουν «e:Architecture». Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη το 2026 και θα αποτελέσει τη βάση για την παραγωγή της νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της ιαπωνικής εταιρείας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης