Η Volvo υποστηρίζει πως η αυτόνομη οδήγηση είναι μακριά

Η Volvo υποστηρίζει πως η αυτόνομη οδήγηση είναι μακριά

Η ώρα που τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κινούνται τελείως αυτόνομα φαίνεται πως είναι ακόμα πολύ μακριά συμφώνα με τον CEO της Volvo.

volvo_autonomous__3_
Σε συνέντευξη που έδωσε σε Μέσα Ενημέρωσης της Αυστραλίας, ο CEO της Volvo, Jim Rowan, εκτός από αρκετές χρήσιμες πληροφορίες, έδωσε και αρκετή τροφή για σκέψη για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ένας τομέας με τον οποίο ασχολήθηκε ο ισχυρός άνδρας της Volvo είναι η αυτόνομη οδήγηση η οποία παραμένει ένα από τα πιο καυτά ζητήματα για το μέλλον της κινητικότητας.
Ο Jim Rowan εμφανίστηκε προβληματισμένος με τον τρόπο που έχει προσεγγιστεί το ζήτημα της αυτόνομης οδήγησης ξεκαθαρίζοντας ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από σοβαρή λύση. Χαρακτηριστικά, για την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5, η οποία ουσιαστικά κάνει το όχημα να κινείται χωρίς τη βοήθεια του οδηγού, τόνισε ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτήν την τεχνολογία και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ανοησίες.
Οι φράσεις του CEO της Volvo είναι χαρακτηριστικές: «Το να οδηγείς σε μια πόλη όπου υπάρχουν σχολεία, έργα και συνθήκες που αλλάζουν κάθε μέρα… Νομίζω ότι απέχουμε πολύ, πάρα πολύ από την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας».
Η Volvo παρόλα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσει να δουλεύει πάνω σε τέτοιου είδους συστήματα. Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο θα είναι απόλυτα ασφαλές και δοκιμασμένο ώστε όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές να το χρησιμοποιήσει προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας. Ήδη σε μοντέλα όπως το ηλεκτρικό EX90 χρησιμοποιεί έξυπνα συστήματα που έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Google και την Luminar.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης