McLaren: Πουλά σπάνια αυτοκίνητά της

McLaren: Πουλά σπάνια αυτοκίνητά της

Η εταιρία βρέθηκε σε δίλλημα, γεγονός που ανάγκασε τα στελέχη της να λάβουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

221207082838_McLaren-F1
Η γνωστή βρετανική φίρμα αντιμετώπισε το μεγάλο πρόβλημα της περιορισμένης εισροής εσόδων στα ταμεία της.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπός της, η McLaren αναγκάστηκε να πουλήσει κάποια ιστορικά οχήματά της τα οποία διατηρούσε στη συλλογή της, για να μπορέσει να βρει τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξέλιξης της Artura.

Το καινούργιο supercar τής βρετανικής εταιρείας έπρεπε μα πληροί τα υψηλά στάνταρ που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της, δηλαδή να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και να διακρίνεται για την αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματός του.

Το γεγονός ότι διαθέτει υβριδικής διάταξης κινητήρα  (ο οποίος έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 680 ίππους) σημαίνει ότι η δουλειά των ανθρώπων της McLaren ήταν απαιτητικότερη και χρειάζονταν περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι στο παρελθόν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία δημιουργίας του νέου μοντέλου της.

Συνεπώς, τα στελέχη της αναγκάστηκαν να πουλήσουν κάποια από τα ιστορικά οχήματά της σε έναν επενδυτή ο οποίος συμφώνησε να δώσει στην εταιρεία 100.000.000 λίρες στερλίνες (περίπου 116.300.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να τα αποκτήσει.



O εκπρόσωπος της McLaren αποκάλυψε ότι αυτός είναι το fund Mumtalakat Holding Co., το οποίο ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Μπαχρέιν. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε ποια ήταν τα συγκεκριμένα οχήματα που δόθηκαν έναντι του ποσού πήρε.

Η εταιρεία χρειάστηκε το επιπλέον ποσό για να κάνει «κάποιες τεχνικές αναβαθμίσεις» (sic) στην Artura και να βελτιωθούν κάποια προβλήματα που εντόπισαν οι μηχανικοί της προς το τέλος της εξέλιξής της. Αυτός είναι ο λόγος που έχει καθυστερήσει η έναρξη παραγωγής της και η παράδοσή της σε όσους έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να την αποκτήσουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης