Η Mercedes-Benz παίρνει άδεια για πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Η Mercedes-Benz παίρνει άδεια για πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Mercedes-Benz η γερμανική εταιρία γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που λαμβάνει επίσημη έγκριση για τη νόμιμη χρήση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 σε δημόσιο χώρο.

Mercedes_autopilot
Η προσπάθεια της Mercedes-Benz να εξελίξει και να εφαρμόσει στην πράξη το σύστημα αυτόνομης οδήγησης έχει εντατικοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Η παρουσίαση της νέας S-Class, όπως και της EQS, σήμανε την έμπρακτη ενσωμάτωση της σχετικής τεχνολογίας στα κορυφαία μοντέλα της.
Φυσικά, επιτρέπεται μόνο η μερική χρήση των δυνατοτήτων του στον δρόμο, καθώς υπάρχουν περιορισμοί οι οποίοι αφορούν τόσο σε νομικά θέματα όσο και στην έλλειψη των απαραίτητων υποδομών δημοσίως. Όμως αυτή τη φορά, η Mercedes-Benz εξασφάλισε τη χρήση τού συστήματος σε μεγαλύτερο βαθμό σε συγκεκριμένο χώρο με την επίσημη άδεια της αρμόδιας γερμανικής Αρχής.
Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Bosch η οποία εγκατέστησε στο πάρκινγκ τού αεροδρομίου της Στουτγάρδης τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις συσκευές που επιτρέπουν την ασφαλή αυτόνομη κίνηση του οχήματος εντός των εγκαταστάσεών του. Αυτό έγινε μόνο στην πτέρυγα P6 τού πάρκινγκ, στην οποία ο ιδιοκτήτης (ή ο οδηγός του) της S-Class ή της EQS δύναται να αφήσει το όχημα να κατευθυνθεί και να σταθμεύσει μόνο του στην επιλεγμένη θέση.
Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η συγκεκριμένη λειτουργία τού συστήματος αυτόνομης οδήγησης και η υπηρεσία αφορά στα οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από τον περασμένο Ιούλιο (2022) και έπειτα, τα οποία διαθέτουν το σύστημα «Intelligent Park Pilot 2».
Κλείσιμο
Η διαδικασία είναι η εξής: Ο οδηγός φτάνει στην είσοδο του πάρκινγκ και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής στο smartphone του βλέπει ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες εντός αυτού. Επιλέγει όποια επιθυμεί και στη συνέχεια η S-Class ή η EQS κατευθύνεται εκεί και σταθμεύει. Το ίδιο ισχύει και για την αντίθετη διαδικασία, δηλαδή για να ξεπαρκάρει το όχημα. Σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιεί και πάλι το σύστημα από το κινητό τηλέφωνό του και το όχημα κατευθύνεται στο σημείο που του έχει προκαθορίσει ο οδηγός. Εκπρόσωπος της Mercedes-Benz δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να εγκαταστήσουν τα απαραίτητα υποστηρικτικά συστήματα και σε άλλα πάρκινγκ για να παρέχουν τη δυνατότητα αυτόνομης στάθμευσης των δύο οχημάτων σε περισσότερα μέρη της Γερμανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης