Καθαρόαιμο ηλεκτρικό 4x4 από τη Σκωτία

Καθαρόαιμο ηλεκτρικό 4x4 από τη Σκωτία

Η Munro Vehicles είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή τού Munro 1, ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες.

Munro_4x4_Teaser__3_
Η Munro Vehicles είναι μία από τις πολλές νεοφυείς εταιρείες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν ως αντικείμενο την ηλεκτροκίνηση. Ιδρύθηκε το 2019 στην πόλη Falkirk, στη Σκωτία, και έχει ως αντικείμενο την εξέλιξη και δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού 4×4 μοντέλου.
Η εξέλιξη του πρωτότυπου Munro 1, όπως ονομάζει το αυτοκίνητό της, έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τα στελέχη της δηλώνουν έτοιμα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι η έναρξη κατασκευής του. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν, η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του 2023 και ο στόχος που έχει τεθεί είναι να κατασκευάσει 50 μονάδες όλη τη χρονιά. Απώτερος στόχος της είναι να φτάσει η ετήσια παραγωγή τις 2.500 μονάδες το 2025 και τις 5.000 μονάδες το 2030.
Το Munro 1 έχει έναν ηλεκτροκινητήρα τής Tesla (είτε από Model S είτε από Model X) ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 381 ίππους και μέγιστη ροπή 700 Nm. Αυτός δίνει κίνηση σε όλους τους τροχούς χρησιμοποιώντας το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και τους άκαμπτους άξονες από προηγούμενης γενιάς Land Rover Defender.
Το νέο μοντέλο έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 80,1 kWh, επίσης από την Tesla, οι οποίες μπορούν να δώσουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 270 χλμ. σύμφωνα με την εταιρεία. Το 60% των συσσωρευτών είναι τοποθετημένοι κάτω από το καπό και το υπόλοιπο 40% στο πίσω μέρος τού οχήματος.
Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και διαφορικά που κλειδώνουν ώστε να έχει πολύ καλές δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης. Τα στελέχη τής εταιρείας σκοπεύουν σε επαγγελματίες, είτε σε αγρότες είτε και σε μεγάλες επιχειρήσεις, που θέλουν ένα ικανό όχημα μεταφοράς προσωπικού ή φορτίου. Για τον λόγο αυτό επιθυμούν να προωθήσουν το Munro 1 και σε λατομεία για τη χρήση του τόσο στην επιφάνεια του εδάφους όσο και εντός των στοών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η τιμή του είναι περίπου 87.000 ευρώ και προορίζεται τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την αμερικανική αγορά
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης