Το ηλεκτρικό buggy του μέλλοντος

Το ηλεκτρικό buggy του μέλλοντος

Η ολλανδική Savage Rivale καταθέτει την πρότασή της για το buggy του μέλλοντος με το ηλεκτρικό πρωτότυπο Coastrunner.

Savage_Rivale
Η μόδα των οχημάτων buggies μπορεί να έχει ξεθωριάσει αλλά δεν χάθηκε εντελώς. Με κύριο πεδίο δράσης τους τα παραθαλάσσια και -κατά βάση- τουριστικά μέρη, αυτά τα τετράτροχα έμειναν να θυμίζουν μια άλλη εποχή. Εντούτοις, με την ηλεκτροκίνηση, είναι μια ευκαιρία να επανέλθουν στο αυτοκινητικό προσκήνιο ή -τουλάχιστον- ο συνδυασμός να αποτελέσει τη συγκυρία για μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Το τελευταίο αποφάσισαν να πράξουν τα στελέχη της ολλανδικής Savage Rivale οι οποίοι δημιούργησαν το αμιγώς ηλεκτρικό Coastrunner.
Η εταιρεία εμφανίστηκε το 2009 όταν παρουσίασε το Roadyacht GTS, ένα supercar το οποίο είχε τον V8 κινητήρα της τότε Chevrolet Corvette ZR1. Τώρα, με το ηλεκτροκίνητο Coastrunner δηλώνει την στροφή της σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία.

Το πρωτότυπο Coastrunner είναι ένα buggy το οποίο έχει απόσταση 215 χλστμ. από το έδαφος και ζυγίζει 800 κιλά. Βασίζεται σε αλουμινένιο χωροδικτύωμα, ενώ έχει ενισχύσεις από χάλυβα, όπως το προστατευτικό rollbar.
Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα ο οποίος αποδίδει 68 ίππους και έχει μέγιστη ροπή 200 Nm. Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 20 kWh, είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος και μπορούν να δώσουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 200 χλμ. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να φορτίσουν σε μισή ώρα, με τη χρήση ταχυφορτιστή. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, η εταιρεία ανακοινώνει την τελική ταχύτητά του η οποία περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα.
Κλείσιμο
Η παραγωγή τού Coastrunner, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να μοιάζει με ένα crossover/SUV, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα με την εταιρία να ανακοινώνει την κατασκευή 13 μονάδων εντός της επόμενης χρονιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης