Και ηλεκτρική η νέα Maserati GranTurismo

Και ηλεκτρική η νέα Maserati GranTurismo

Ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Maserati, η GranTurismo, ανανεώθηκε και συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό των μεγάλων και επιβλητικών κουπέ υψηλών επιδόσεων.

221003124055_Maserati-GranTurismo-new-5

Η ιστορία των κουπέ GT, για τη Maserati ξεκίνησε 75 χρόνια πριν με την A6 1500 και τώρα συνεχίζεται με τη νέας γενιάς GranTurismo.

Η κουπέ ντίβα της ιταλικής φίρμας συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με την άνεση που χρειάζεται όποιος θέλει να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις και να κάνει ταξίδια. Με τη νέα GranTurismo, η Maserati εκτός των άλλων, «ταξιδεύει» στο μέλλον καθώς είναι το πρώτο της μοντέλο με 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Από αισθητικής άποψης, η GranTurismo διατηρεί τη χαρακτηριστικά κομψή γραμμή αλλά και τις αναλογίες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα μοντέλα της εταιρείας.

Το νέο αυτό μοντέλο, εξελίχθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας της Maserati και η παραγωγή του έχει αρχίσει στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο. Η νέα GranTurismo είναι 100% κατασκευασμένη στην Ιταλία και αποτελεί την επιτομή της «ιταλικής απόδοσης» της πολυτέλειας, που εδώ που τα λέμε, αφορά όλα τα μοντέλα της Maserati. Το νέο κουπέ είναι εξοπλισμένο με τον V6 twin-turbo κινητήρα Nettuno των 3,0 λίτρων, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, Modena με 490 ίππους και Trofeo που θα αποδίδει 550 ίππους.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τρεις κινητήρες, GranTurismo Folgore, υιοθετεί ένα σύστημα τεχνολογίας 800V και έχει εξελιχθεί με τεχνικές λύσεις που προέρχονται από τα μονοθέσια της Formula E. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση η οποία φτάνει τους 760 ίππους (830 PS σε λειτουργία Max Boost) και διαθέτει μπαταρία 92,5 kWh, η οποία έχει σχήμα «Τ» και εκτείνεται στο χώρο του κεντρικού τούνελ που διατρέχει το μήκος του αυτοκινήτου. Η Folgore, βασίζεται στην αρχιτεκτονική Atlantis High.

Στο εσωτερικό, η μοντέρνα καμπίνα της Maserati GranTurismo είναι εξοπλισμένη με καινοτόμα συστήματα, όπως το σύστημα πολυμέσων Maserati Intelligent Assistant (MIA), το πιο πρόσφατο λειτουργικό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Μόλις αρχίσει η διάθεση της GranTurismo, θα δούμε και την έκδοση PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition, που θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα έχει κάποια ξεχωριστά στοιχεία εξοπλισμού, ως απευθείας αφιέρωμα στα 75α γενέθλια των μοντέλων της Maserati στην κατηγορία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης