Τα βαν της Ford Pro στηρίζουν την οικονομία της Ευρώπης

Τα βαν της Ford Pro στηρίζουν την οικονομία της Ευρώπης

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford Pro ανέδειξε ότι τα βαν είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Ευρώπης, με αξία που πέρσι ανήλθε σε €786 δισεκατομμύρια.

221003132244_2022_FORD_E-TRANSIT_CUSTOM_15

Εάν οι επιχειρήσεις της Ευρώπης που βασίζουν τις δραστηριότητές τους σε βαν οχήματα ήταν χώρα, αυτή θα ήταν η όγδοη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).

Τα βαν υποστήριξαν οικονομικές δραστηριότητες ύψους περίπου €786 δισ. σε όλη την Ευρώπη το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα  που ανατέθηκε από την Ford Pro – την κορυφαία μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Το ποσό αυτό ξεπερνά το ΑΕΠ της Νορβηγίας, μιας χώρας πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο (€407,7 δισεκατομμύρια), ενώ είναι σχεδόν ισοδύναμο με εκείνο της Ελβετίας που αποτελεί γνωστό τραπεζικό κέντρο και κόμβο ειδών πολυτελείας (€802.8 δισ.).

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία εξέτασε την οικονομική συνεισφορά των επιχειρήσεων που βασίζονται σε βαν οχήματα, η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για δραστηριότητες που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα οχήματα, με εκτιμώμενη προστιθέμενη αξία σχεδόν €206 δισ. το 2021. Τα βαν έχουν συνεισφέρει πάνω από €200 δισ. στην οικονομία της Γερμανίας τα τελευταία τρία χρόνια.

Καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη μετάβαση από τα πετρελαιοκίνητα σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι διαχειριστές βαν αυτοκινήτων στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης συνεισέφεραν άμεσα το 2021 με έως και €15,3 δισ. στα δημόσια ταμεία μέσω της φορολογίας καυσίμων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είχε το υψηλότερο ποσοστό δασμών, οι διαχειριστές βαν οχημάτων συνεισέφεραν €5,4 δισεκ. (£4,7 δισ.) αποτελώντας σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών εισπράξεων από φόρους καυσίμων.

Η Ford Pro είναι η πρώτη στο είδος της προσφορά στον τομέα επαγγελματικών οχημάτων, παρέχοντας ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται τους στόλους τους με απαράμιλλη άνεση και αποτελεσματικότητα, είτε χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ή ακόμα και οχήματα που δεν ανήκουν στην οικογένεια Ford.

Η Ford Pro είναι η μάρκα επαγγελματικών οχημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη επί επτά συναπτά έτη 3 και πρόσφατα αποκάλυψε το εντελώς νέο E-Transit Custom – την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του van μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Η εταιρεία υλοποιεί ήδη το σχέδιό της για να βοηθήσει τους πελάτες στην Ευρώπη να στραφούν σε ηλεκτρικά βαν οχήματα, με τις παραγγελίες του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit να υπερβαίνουν τις 9.000 μέχρι σήμερα. Η Ford Pro έχει δεσμευτεί να προσφέρει μία γκάμα πέντε αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2024.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης