Η Nissan αναβιώνει τον θρυλικό κινητήρα SR20DET

Η Nissan αναβιώνει τον θρυλικό κινητήρα SR20DET

Οι παραδοσιακοί φίλοι της Nissan έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την περιορισμένη παραγωγή νέων μονάδων από τον θρυλικό κινητήρα SR20DET.

Nissan_SR20DET__1_
Ένα μοτέρ ιδιαίτερα αγαπητό στους βελτιωτές και στην αγωνιστική κουλτούρα της Ιαπωνίας επιστρέφει σε περιορισμένα κομμάτια.
Η Nissan ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την Mercury Japan, ξεκινά την παραγωγή περιορισμένου αριθμού ολοκαίνουργιων τετρακύλινδρων κινητήρων SR20DET.
Ο κινητήρας SR20DET κατασκευάστηκε από τη Nissan μεταξύ 1989 και 2003 και έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τα μοντέλα S13, S14 και S15 Silvia. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος ή γνωστός όσο ο RB26 από το Skyline και άλλα μοντέλα, αλλά το SR20DET δεν χάνει πολύ σε κοινό.

Η Mercury Japan θα κατασκευάσει αρχικά μόλις 30 νέους κινητήρες SR20DET από την αρχή και θα παράγει μόλις 3-4 μονάδες το μήνα. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής εξακολουθούν να μην έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά οι κρατήσεις για τους νέους κινητήρες αναμένεται να ανοίξουν αργότερα αυτό το μήνα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κινητήρες δεν θα είναι φθηνοί. Η τιμή τους θα ξεκινά από 9.300 ευρώ.
Η Nissan έχει κάνει πολλούς από τους πελάτες της χαρούμενους τα τελευταία χρόνια λόγω της δέσμευσής της να αναπαράγει διάφορα εξαρτήματα για μερικά από τα πιο εμβληματικά της μοντέλα. Αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη του 2017, όταν ο κατασκευαστής άρχισε να αναπαράγει ανταλλακτικά για το εμβληματικό Skyline R32 GT-R . Ένα χρόνο αργότερα, άρχισε να αναπαράγει ανταλλακτικά για τα GT-R της γενιάς R33 και R34.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης