Ηλιακό ηλεκτρικό όχημα από την Καλιφόρνια

Ηλιακό ηλεκτρικό όχημα από την Καλιφόρνια

Η εταιρία Aptera από την Καλιφόρνια παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο Gamma που φορτίζει με τη δύναμη του ήλιου.

Aptera_Sol
Η Aptera ισχυρίζεται ότι το φουτουριστικό τρίκυκλο Gamma έχει αυτονομία 1.610 χλμ με πλήρη φόρτιση. Το κλειδί για τις επιδόσεις αυτές είναι η αεροδυναμική σχεδίαση, τα ελαφριά υλικά κατασκευής και την ηλιακή φόρτιση. Εφόσον αντλεί και ενέργεια από τον ήλιο, το Aptera, δεν εξαρτάται τόσο από τους σταθμούς φόρτισης όσο άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται plug-in φόρτιση για την «περισσότερη καθημερινή χρήση».
Η παρουσίαση στο Σαν Ντιέγκο εκτός από την εταιρία, αποτελεί ορόσημο για την ηλεκτρική κινητικότητα, ανεβάζοντας τον πήχη αυτονομίας ψηλά. Το σλόγκαν «Never Charge» της εταιρείας εξηγείται ως: «κάθε όχημα και έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει αρκετό ηλιακό φως και να κινείται για πάνω από 17.700 χλμ ετησίως στις περισσότερες περιοχές».

Το Aptera θα ξεκινήσει την παραγωγή των sEV (ηλιακά ηλεκτρικά οχήματα) το 2023 στις νέες εγκαταστάσεις 7.500 τετραγωνικών μέτρων της επιχείρησης στην Καλιφόρνια. Με περισσότερες από 32.000 κρατήσεις για το αυτοκίνητο – 10.000 από αυτές τους τελευταίους τέσσερις μήνες – δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια επιταχύνεται προς το στάδιο της μαζικής παραγωγής.
Κλείσιμο
Το γρήγορο και αεροδυναμικό Aptera στοχεύει ψηλά με το τρίτροχο διθέσιο όχημα. Η τιμή του ξεκινά από 29,5 χιλιάδες ευρώ ενώ η εταιρία έχει ανοίξει την λίστα παραγγελιών και κάθε προκράτηση απαιτεί προκαταβολή 100 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης