Η BMW φτιάχνει εξαρτήματα από ανακυκλωμένα δίχτυα

Η BMW φτιάχνει εξαρτήματα από ανακυκλωμένα δίχτυα

Ανακυκλωμένα δίχτυα θα αποτελούν πρώτη ύλη για την κατασκευή εξαρτημάτων στο εσωτερικό των BMW στο πλαίσιο του σχεδίου της εταιρίας για την εφαρμογή κυκλικής οικονομίας και μείωσης των εκπομπών ρύπων 

BMW_fish_nets_recycle__2_
Την πρακτική της επαναχρησιμοποίησης των υλικών σε πολλούς τομείς της κατασκευαστικής διαδικασίας καινούργιων αυτοκινήτων την γνωρίζουν καλά στην BMW. Η αναγκαιότητα για την προστασία τού περιβάλλοντος και μέσω της ανακύκλωσης είχε ως αποτέλεσμα να προσπαθούν να βρίσκουν νέες πηγές που θα αποτελούν ως «πρώτη ύλη» κάθε φορά.
Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, οι επιστήμονες που συνιστούν το αντίστοιχο τμήμα της πειραματίζονται με δίχτυα και ναυτικά σχοινιά τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον και αποτελούν απορρίμματα.
Σύμφωνα με το σχέδιο της BMW, από αυτά θα προκύψουν επενδύσεις κυρίως για το εσωτερικό των οχημάτων Neue Klasse, δηλαδή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της που θα παρουσιαστούν από το 2025. Ωστόσο, δεν θα περιοριστούν μόνο εντός αλλά από αυτό θα αποτελούνται τμήματα και σε άλλα μέρη του οχήματος.

Βάσει όσων προγραμματίζει η BMW, με τη χρήση των ανακυκλωμένων υλικών θα μειωθεί κατά 25% το ενεργειακό αποτύπωμα συγκριτικά με αυτό του πλαστικού. Ο στόχος που έχει θέσει ο Όμιλος BMW είναι να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο θερμοπλαστικό υλικό σε ποσοστό 40% ως το 2023, από το 20% που είναι σήμερα.
Κλείσιμο
Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με τη δανέζικη εταιρεία Plastix με σκοπό να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική την παραγωγή του νέου υλικού. Η διαδικασία των πειραμάτων παραμένει μυστική, ωστόσο έγινε γνωστό ότι οι κόκκοι πλαστικού που προέρχονται από τα πεταμένα δίχτυα και ναυτικά σχοινιά θα μπορούν να μορφοποιηθούν εκ νέου μέσω χύτευσης με έγχυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης