Ποιο αυτοκίνητο μιμείται το κουπέ της BYD;

Ποιο αυτοκίνητο μιμείται το κουπέ της BYD;

Προτάσεις όπως της BYD, μοιάζει «λογικό» να θυμίζουν κάτι παλιότερο, θρυλικό και… ιταλικής προέλευσης.

220920165701_Electric-Stratos-from-BYD-2
Θα ονομαζόταν R (για το Revolution- που σημαίνει Επανάσταση) και θα έφτιαχνε πολυτελή SUV, με στόχο να μπορεί να ανταγωνιστεί με ένα εξ αυτών, τη Mercedes-Benz G-Class. Από ότι φαίνεται, στις εικόνες που αλιεύσαμε από κινέζικο site, ετοιμάζει κι άλλες προτάσεις που θα «σημαδεύουν» διαφορετικές κατηγορίες. Μια από αυτές, είναι και εκείνη των ηλεκτρικών coupe, που θέλει να κινήσει το ενδιαφέρον όλων όσων θέλουν κάποιο σπορ μοντέλο.

Οι εικόνες αυτού του νέου οχήματος με σκληρή οροφή και σχήμα που παραπέμπει στη θρυλική Lancia Stratos, είναι αν μη τι άλλο δελεαστικές, μια και παρά το καμουφλάζ του αυτοκινήτου των δοκιμών, το σχήμα «δίνει» τη διάθεση της αντιγραφής από την κινέζικη εταιρεία. Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο δεν υπάρχουν και το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια είναι πως θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0 που έχει εξελίξει η BYD.


Η πλατφόρμα αυτή, φιλοξενεί επίπεδες μπαταρίες («Blade Batteries») και το πλέον χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο του αυτοκινήτου, είναι τα πίσω στρογγυλά φωτιστικά σώματα που είναι και αυτά απευθείας αναφορά στο μοντέλο της Lancia. Στο πίσω μέρος βλέπουμε και τη χαρακτηριστική διαμόρφωση που παραπέμπει στην αεροτομή της Stratos. Αξίζει να υπογραμμιστεί και η διάθεση της εταιρείας να «συγκρατήσει» τις διαστάσεις του αμαξώματος στο νέο της ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του οποίου δε θα αργήσουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης