Επετειακή έκδοση για το Land Rover Defender

Επετειακή έκδοση για το Land Rover Defender

Η Land Rover θέλοντας να τιμήσει τα 75 χρόνια ιστορίας του Defender αναμένεται να δημιουργήσει μία ξεχωριστή έκδοση του θρυλικού της μοντέλου.

220915121516_Land-Rover-Defender-75th-Limited-Edition_I-Copy

Στις 30 Απριλίου του 1948 η Land Rover συστήθηκε στο αγοραστικό κοινό παρουσιάζοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ το πρώτο μοντέλο της, το Defender Series I, με την κατασκευή του να ξεκινά ένα χρόνο πριν.

To 2023 συμπληρώνονται 75 χρόνια από την εμφάνιση του άκρως επιτυχημένου μοντέλου και η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση για να τιμήσει την επέτειο. Η «75th Limited Edition», όπως ονομάζεται, θα διατίθεται τόσο στο Defender 90 όσο και στο Defender 110 και θα διαθέτει στοιχεία τα οποία αφορούν αποκλειστικά σε αυτή.

Συγκεκριμένα, το Defender 75th Limited Edition θα είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα που ονομάζεται «Grasmere Green» και θα έχει στο αμάξωμα και στο εσωτερικό την επιγραφή που θα προσδιορίζει τα 75 χρόνια από την παρουσίασή του.

Επίσης, θα διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους για την εν λόγω έκδοση τροχούς, ενώ στο εσωτερικό τού οχήματος το ταμπλό και μέρη στο εσωτερικό των θυρών θα είναι στην ίδια απόχρωση με το αμάξωμα.

Ο εξοπλισμός του θα είναι πλούσιος και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει φώτα τεχνολογίας Matrix LED, κάμερα 3D Surround και σύστημα «Configurable Terrain Response», μέσω του οποίου ο οδηγός δύναται να παραμετροποιεί την τετρακίνηση, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται σε κάθε επιφάνεια του εδάφους και σε έντονη κλίση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης