Ρεκόρ γύρου για την Porsche Taycan

Ρεκόρ γύρου για την Porsche Taycan

Η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S κατέχει πλέον το ρεκόρ του ταχύτερου EV μοντέλου στην θρυλική πίστα του Nürburgring.

220810125839_Porsche-Taycan-Nurburgring-1

Πίσω από το τιμόνι του γερμανικού GT μοντέλου βρέθηκε για ακόμα μία φορά ο οδηγός δοκιμών και εξέλιξης της φίρμας από το Τσουφενχάουζεν, Lars Kern, ο οποίος κατάφερε να καλύψει τα 20,832 χλμ. της πίστας του Nordschleife σε χρόνο 7 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. 

Ο παραπάνω χρόνος είναι κατά 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2021 το Tesla Model S Plaid (7:35.579).

Η Taycan Turbo S που σημείωσε τον εκπληκτικό για ηλεκτρικό μοντέλο χρόνο περιλάμβανε το προαιρετικό πακέτο «Performance Kit», το οποίο περιλαμβάνει σπορ ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, τοποθετημένα σε ζάντες RS Spyder 21 ιντσών, όπως και ένα update του Porsche 4D Chassis Control.Το συγκεκριμένο πακέτο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για την Taycan Turbo S και κοστίζει επιπλέον 13.377 ευρώ. 

Να αναφέρουμε ότι η κορυφαία εκ των Taycan αποδίδει 625 ίππους, ενώ με ενεργό το Launch Control, η μέγιστη απόδοση μπορεί να φτάσει τους 761 ίππους (για μόλις 2,5 δευτερόλεπτα). Αντίστοιχες της κατασκευής είναι και οι επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης