Νέα γενιά μπαταριών στα ηλεκτρικά Ford

Νέα γενιά μπαταριών στα ηλεκτρικά Ford

Έχοντας ως στόχο την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων η Ford προετοιμάζει μια νέα γενιά μπαταριών που διευκολύνουν την μαζική παραγωγή.

FORD_battery
Σύμφωνα με τη Ford, ο στόχος που έχει τεθεί από τα στελέχη της για τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της είναι να φτάσουν τις 600.000 μονάδες παγκοσμίως, στο τέλος του 2023.
Από αυτές, οι 270.000 θα αφορούν στη Mustang Mach-E, οι 150.000 στο F-150 Lightning, άλλες 150.000 στο ηλεκτροκίνητο Transit και οι εναπομείνασες 30.000 στο καινούργιο crossover που θα παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς στην Ευρώπη.
Η αυξημένη ζήτηση για τα μοντέλα της σημαίνει και την αντίστοιχα αυξημένη παραγωγή τους. Κατά συνέπεια αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερο όγκο κατασκευής μπαταριών άρα και τη χρήση περισσότερων ποσοτήτων σπάνιων γαιών που απαιτούνται σε αυτές.

Η αυξημένη τιμή των τελευταίων είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Ford έχει αποφασίσει να αλλάξει τον τύπο των μπαταριών που χρησιμοποιεί με τις «LFP» (λιθίου φωσφορικού άλατος σιδήρου) όπως και τις «NCM» (νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου).
Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό, η κινεζική CATL θα αρχίσει να προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία με συσσωρευτές τύπου «LFP» από τις αρχές της επόμενης χρονιάς για να τοποθετούνται στη Mustang Mach-E. Αυτές για το F-150 θα αρχίσουν να παρέχονται στη Ford εντός του 2024. Η εταιρεία θα συνεχίσει και τη συνεργασία της με τις LG Energy Solution and SK για την προμήθεια μπαταριών τύπου «NCM».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης