Αποστολή Stromer: Με e-bike η μετακίνηση αλλάζει δεδομένα!

Αποστολή Stromer: Με e-bike η μετακίνηση αλλάζει δεδομένα!

Είχαμε την μοναδική ευκαιρία λοιπόν, μέσω της Kosmoride, να βρεθούμε στην Βέρνη και να γευτούμε ένα από τα καλύτερα e-bike του κόσμου, αυτά της Stromer, τα οποία εισάγει αποκλειστικά η Kosmoride, στην Ελλάδα. 

Stomer

Αλήθεια τι ακριβώς είναι ένα e-bike; Σίγουρα δεν είναι απλά ένα ποδήλατο. Oπως δεν είναι και ένα scooter. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι κάτι ενδιάμεσο, με τι διαφορά ότι με ένα e-Bike, έχεις όλα τα καλά ενός ποδηλάτου (πχ ευχάριστη άθληση), ενώ παράλληλα έχεις διαθέσιμη τη δύναμη toy διακριτικού σε λειτουργία “πράσινου” ηλεκτροκινητήρα ο οποίος δρα στα πεντάλ σου, όποτε και όσο το θέλεις.

Αν και δεν είμαι… δεινός ποδηλάτης (πιο πολύ αρχάριο θα με έλεγες), για πρώτη φορά κάλυψα μία ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση και αυτό με ένα  e-Bike της Stromer, αναθεωρώντας ό,τι είχα στο μυαλό μου για το ποδήλατο, γιατί πιστέψτε με, ένα e-Bike δεν είναι απλά ένα… ποδήλατο.

Αυτά είναι τα Stromer…

… με διακριτικό, αλλά premium χαρακτήρα. Μία Ελβετική μηχανική με υψηλή ποιότητα κατασκευής συνδυάζεται με τη minimal σχεδίαση και τις sport επιδόσεις.  Τι κάνει τα e-Bikes της Stromer να ξεχωρίζουν;  Η καλύτερη ώθηση, η λιγότερη φθορά των κινούμενων τμημάτων, η ασφάλεια, η μεγαλύτερη αυτονομία, η κομψότητα, ο σχεδόν αθόρυβος κινητήρας και τέλος η περισσότερη διασκέδαση.  Από το ST1 ως το κορυφαίο ST5 τα e-Bikes της Stromer έχουν κάποιο διαφορετικό στοιχείο που τα κάνει να ξεχωρίζουν

Στα χέρια μας είχαμε το ST5 είναι η κορυφή της γκάμας με 940 W δύναμη 52 Nm ροπής και αυτονομία 260 χλμ., με το οποίο είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε πάνω 50 χιλιόμετρα σε μία ώρα. Για σκεφτείτε το λίγο περισσότερο, μετά από το πρωϊνό μποτιλιάρισμα με το αυτοκίνητο:

Σε μία ώρα 50km, χωρίς κούραση και προβληματισμούς για καύσιμα και χώρο στάθμευσης… 

Με τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα χωρίς να πιεστούμε και με την σιγουριά της αυτονομίας των 180 χλμ. η οδήγηση του e-Bikes μας, που δεν “λερώνει” την ατμόσφαιρα με ρύπους και τα αυτιά μας με θόρυβο, έγινε απόλαυση.

Το σύστημα μετάδοσης αποτελείται από το «drive by wire» 11τάχυτο κιβώτιο της Shimano, το Antiblock Braking System εγγυάται άμεση επιβράδυνση σε όλα τα τερέν.


Η Ευρώπη μετακινείται με e-bike

Τα στοιχεία είναι αδιαμφησβήτητα δείχνοντας πως πλέον αυτός το τρόπος μετακίνησης έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα του βόρειου κομματιού:

• Απο το 51% που χρησιμοποιούν e-Bikes το 33% άφησε την καθημερινή χρήση του ΙΧ τους, το 11% τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και το 7% τη μοτοσυκλέτα τους…

• Το 55% των κατόχων Stromer καλύπτει καθημερινά 30 χιλιόμετρα απόστασης! Κατά μέσο όρο καλύπτουν 3.500 Km το χρόνο με αυτό, ενώ το 28% φτάνει τα 5.000 Km!

• Η αντικατάσταση του Ι.Χ. με ένα Stromer e-bike μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 1,4 τόνους το χρονο!

• Οι χρήστες Stromer ηλικίας 60 ετών και πάνω, χρησιμοποιούν το e-bike τους πάνω από 4 ημέρες την εβδομάδα!

• Το 59% των χρηστών Stromer χρησιμοποιούν το e-bike τους όλο το χρόνο, ανεξαρτήτου καιρού – με τον ανάλογο εξοπλισμό

• Σύμφωνα με την έρευνα της Stromer  οι τρεις κύριοι λόγοι που επιλέγει κάποιος ένα τέτοιο e-bike είναι η ασφάλειά του κατα 62%, η τελική ταχύτητα 61% και η αυτονομία 60%…

H Stromer εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την  Kosmoride,  η οποία προσφέρει επιπλέον την δυνατότητα της ενοικίασης ή ακόμα και της χρονομίσθωσης (leasing) ενός e-Bike.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης