Dragon: Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό SUV των 2.000 ίππων

Dragon: Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό SUV των 2.000 ίππων

Η αμερικάνικη εταιρία Drako Motors έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του Dragon, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV με περισσότερους από 2.000 ίππους.

Drako_dragon_SUV
Η Drako Motors είναι μια αμερικανική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να εμπλακεί στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για τον λόγο αυτό δημιούργησε τη δική της πλατφόρμα και το σύστημα μετάδοσης το οποίο ονομάζει «Drako DriveOS».
Πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα της για το Dragon, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της, το οποίο θα έχει μέγιστη ισχύ 1.491 kW (δηλαδή 2.028 ίππους). Η ιδιαιτερότητα του αμαξώματός του είναι ότι διαθέτει πόρτες τύπου «φτερών γλάρου», θυμίζοντας τις αντίστοιχες της θρυλικής Mercedes-Benz 300 SL Gullwing.

Η εταιρεία δηλώνει ότι το νέο μοντέλο της θα έχει επιδόσεις αντίστοιχες ενός ηλεκτρικού hypercar. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι θα επιταχύνεται από τα 0-96 χλμ./ώρα σε 1,9 δλ. και η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 321 χλμ./ώρα.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αφορούν μόνο στο εξωτερικό του οχήματος το οποίο θα διαθέτει ανθρακονήματα τόσο στο πλαίσιό του όσο και στο αμάξωμά του. Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν πληροφορίες, παρά μόνο ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες, θα είναι ιδιότυπο σχεδιαστικά και ότι θα διαθέτει υλικά υψηλής ποιότητας τα οποία τα προμηθεύονται από την Ευρώπη.
Κλείσιμο
Επίσης, έγινε γνωστό ότι η ανάρτησή του θα είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος και ότι θα έχει τρεις προεπιλεγμένες θέσεις αναφορικά με την απόσταση του οχήματος από το έδαφος. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι εντός της χρονιάς θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Dragon και θα ανοίξει η λίστα παραγγελιών για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης