Το ηλεκτρικό μέλλον της Jaguar έχει στα σκαριά τρία ηλεκτρικά SUV

Το ηλεκτρικό μέλλον της Jaguar έχει στα σκαριά τρία ηλεκτρικά SUV

Η βρετανική εταιρεία μπαίνει ακόμα πιο «βαθιά» στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας στα πλάνα της την παρουσίαση τριών EV SUV μοντέλων.

190118160900_ipace3

Μία από τις εταιρείες που σημάδεψαν τον προηγούμενο αιώνα με τα αυτοκίνητά της, η Jaguar, βρίσκεται και αυτή πλέον μπροστά στο σταυροδρόμι της ηλεκτροκίνησης και των σημαντικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν.

Η βρετανική εταιρεία δεν βγαίνει πολύ έντονα στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, αν εξαιρέσουμε μόνο μία ανακοίνωση για ένα σπορ μοντέλο που θα έρθει σύντομα.

Κάτω όμως από την επιφάνεια, η εταιρεία φαίνεται ότι δουλεύει εντατικά στα νέα της σχέδια σχετικά με την ηλεκτρονίκηση. Στόχος του νέου διευθύνων συμβούλου Thierry Bollore είναι να μετατρέψει την Jaguar σε μία πολυτελή μάρκα, αγγίζοντας τα χωράφια της Bentley.

Μέρος αυτού του σχεδίου είναι να παρουσιάσει τρία υψηλής τεχνολογίας πολυτελή SUV μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Η τριάδα αυτών των μοντέλων θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα και αφορά την χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Το εισαγωγικό μοντέλο θα έχει αμάξωμα με δύο και τέσσερις πόρτες, και θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, είτε με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση.

Το κορυφαίο μοντέλο αυτής της τριάδας θα είναι επίσης ηλεκτρικό και θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με μεγαλύτερο μεταξόνιο. Θα έχει δύο μοτέρ και μαζί με τις απλές εκδόσεις θα έχει και την αντίστοιχη SVR με αυξημένη ισχύ και κορυφαία επίπεδα πολυτέλειας. Το μοντέλο αυτό θα απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ.

Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Jaguar ονομάζεται Panthera και θα έχει αρχιτεκτονική 800V και όλα όσα χρειάζονται ώστε τα οχήματα να διαθέτουν ημιαυτόνομη οδήγηση.

Η νέα πλατφόρμα θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Magna, η οποία αυτή την εποχή συναρμολογεί την ηλεκτρική Jaguar I-Pace. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα τρία νέα μοντέλα θα περάσει τμηματικά και στην υπόλοιπη γκάμα της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης