To McMurtry Speirling σπάει τα ρεκόρ

To McMurtry Speirling σπάει τα ρεκόρ

Το μοναδικής σχεδίασης ηλεκτρικό μοντέλο McMurtry Speirling κατέρριψε το ρεκόρ ανάβασης στο Goodwood.

220627104701_mcmurtry-speirling-1

Κοιτώντας το Speirling, μας έρχονται στο μυαλό εικόνες από τις ταινίες του Batman. Κάτω από το λιλιπούτειων διαστάσεων αμάξωμα κρύβονται άφθονες δόσεις τεχνολογίας, τόσο στα μηχανικά μέρη, όσο και στην αεροδυναμική του. 

Το McMurtry Speirling είχε έναν βασικό στόχο, να καταρρίψει το ρεκόρ ανάβασης στο Goodwood, το οποίο κρατούσε από το 2019 ο Γάλλος οδηγός Romain Dumas με το ηλεκτρικό VW ID. R.

To πρωτότυπο της γερμανικής εταιρείας είχε κάνει την ανάβαση σε 39,9 δευτερόλεπτα, ενώ το μόλις 3,2 μέτρων μήκους και 1,5 μέτρων πλάτους McMurtry Speirling, κατάφερε να κάνει την ίδια διαδρομή σε μόλις 39,08 δευτερόλεπτα, έχοντας στο τιμόνι τον πρώην οδηγό της Formula 1, Max Chilton.

Το μυστικό που κρύβεται κάτω από το μικρών διαστάσεων αμάξωμα από carbon fiber είναι τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ πάνω από τους 1.000 ίππους και μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh.

Ο δημιουργός του έδωσε μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική σχεδίαση, με αποτέλεσμα να καταφέρνει να έχει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη ακόμα και από ένα μονοθέσιο της F1 σε ταχύτητα πάνω από τα 240 χλμ/ώρα. Για να το επιτύχει αυτό υπάρχουν και δύο ανεμιστήρες στο πίσω μέρος, δημιουργώντας απίστευτη κάθετη δύναμη ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.

Χάρη στην χρήση carbon fiber έχει ιδιαίτερα χαμηλό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Αυτό το κάνει να έχει μια σχέση ισχύος βάρους έως και 40% καλύτερη από μία Bugatti Chiron. Μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα.

Για να έχουμε μία ένδειξη, το McMurtry Speirling ήταν πολύ πιο γρήγορο από πολλά διάσημα σπορ αυτοκίνητα, όπως το αγωνιστικό πρωτότυπο Jaguar XJR-12D που είχε τρέξει στις 24 Ώρες του Le Mans το 1993.

Ο δημιουργός του έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να βγάλει κάποια αυτοκίνητα σε παραγωγή, με το κόστος να υπολογίζεται πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης