Συνεχίζεται η έλλειψη chip

Συνεχίζεται η έλλειψη chip

Άσχημα νέα που έρχονται από τους τεχνολογικούς γίγαντες σχετικά με την έλλειψη των ημιαγωγών που ταλανίζει την αγορά αυτοκινήτου.

Chip-Shortage-not-ending-soon-2
Πολλές εταιρείες με πολλά χρόνια παρουσίας στην παραγωγή, δίνουν το δικό τους στίγμα για το πρόβλημα και οι προβλέψεις δεν είναι καθόλου καλές.

Η Nintendo, που είναι μια από τις εταιρείες που έχουν άμεση εξάρτηση από τη διαθεσιμότητα των chip για την παραγωγή και διάθεση των κονσολών, είναι ήδη σε δεινή κατάσταση. Ο πρόεδρός της, Shuntaro Furukawa, φέρεται πρόσφατα να είπε πως «δεν υπάρχει τέλος», μιλώντας για την έλλειψη των chip, κάτι που δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός αναλυτής επί των θεμάτων τεχνολογίας για να καταλάβει πως η επαναφορά στην πρότερη κατάσταση είναι κάτι που θα αργήσει να συμβεί.



Στην αγορά του αυτοκινήτου είναι βέβαιοι ότι η κατάσταση με τους ημιαγωγούς θα βελτιωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, κάτι που είναι εφικτό, καθώς παραδοσιακά η ζήτηση για άλλα ηλεκτρονικά είδη όπως είναι οι υπολογιστές και τα tablet μειώνεται.

Η 
Intel, από την άλλη πλευρά, η οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στον «κόσμο των ηλεκτρονικών», δεν πιστεύει ότι η κρίση θα τελειώσει πριν από το 2024. Οι δύο εταιρείες τεχνολογίας, φαίνεται, πως έχουν κοινή αντίληψη του προβλήματος και αν θα έπρεπε να «στοιχηματίσουμε» για το ποια πλευρά έχει δίκιο, τότε μάλλον θα πηγαίναμε με τα δεδομένα των εταιρειών τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης