Πρεμιέρα της Maserati MC20 Cielo

Πρεμιέρα της Maserati MC20 Cielo

H ιταλική φίρμα της Μόντενα δημιουργεί την ανοικτή έκδοση της MC20, διατηρώντας ουσιαστικά τα ίδια μηχανικά μέρη με την κουπέ έκδοση.  

220525215851_2023-Maserati-MC20-Cielo-00009

Η Maserati MC20 Cielo μπαίνει με ιδιαίτερες αξιώσεις σε μία κατηγορία όπου το ενδιαφέρον μονοπωλούν μοντέλα όπως οι McLaren 720S, Ferrari 296 GTS και Lamborghini Huracán.

Από την στιγμή που η Cielo βασίζεται στην MC20 λογικό είναι το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην οροφή, η οποία είναι από ένα βαμμένο εν μέρει «γυάλινο» πάνελ από υψηλής αντοχής υλικό που παράλληλα με το πάτημα ενός κουμπιού σκουραίνει για να φιλτράρει την ακτινοβολία του ήλιου.

Η οροφή μαζεύεται στο πίσω μέρος μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει πως όταν η Cielo έχει ανοιχτή μορφή κρύβεται και ο κινητήρας. Αναφορικά με το βάρος του αυτοκινήτου η ενισχυμένη οροφή και ο μηχανισμός της προσθέτουν επιπλέον 65 κιλά φτάνοντας τα 1.540.

Σχετικά με τις επιδόσεις τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα (2,9 η MC20) με τα 0-200 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε μόλις 9,2 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Πάντοτε με την δύναμη των 630 ίππων που αποδίδει ο τρίλιτρος twin-turbo V6 που τοποθετείται και στην Cielo και συνεργάζεται με ένα αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο 8 σχέσεων με την ροπή των 730 Nm να περνά αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Πανομοιότυπο με την κουπέ MC20 είναι και το εσωτερικό με εξαίρεση τον επιλογέα κίνησης που στο πάνω μέρος του έχει μια επιφάνεια με έλεγχο αφής.

Τέλος, να πούμε πως μετά την Cielο αναμένεται και η τρίτη εκδοχή του ιταλικού supercar, η οποία ονομάζεται Folgore και θα είναι ένα καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία. Όσο για την τιμή της υπολογίστε γύρω στις 260.000 ευρώ στην ιταλική αγορά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης