Έτοιμη για την αποκάλυψή της η BMW M3 Touring

Έτοιμη για την αποκάλυψή της η BMW M3 Touring

Η BMW αναμένεται να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood τη νέα M3 Touring.

220506135631_BMW-M3-Goodwood-2022-1

Η Γερμανική εταιρεία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό FoS, καθώς εκεί θα γιορτάσει τα 50 χρόνια του τμήματος «Μ».

Η BMW Motorsport ιδρύθηκε το 1972 και ο προορισμός της ήταν να ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες της μάρκας. Στην αρχική της μορφή, αριθμούσε 35 στελέχη και έγινε σύντομα γνωστή χάρη στην παρουσίαση μοντέλων «Μ» που αφορούσαν αποκλειστικά το κοινό της εταιρείας που ήθελε μοντέλα υψηλών επιδόσεων. 

Από τότε μέχρι και σήμερα, ο ρόλος του συγκεκριμένου τμήματος έχει εκτιμηθεί δεόντως, δίνοντας στην εταιρεία αρκετά ιδιαίτερα μοντέλα που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, όπως είναι τα Μ1 και Μ3, καθώς επίσης και τα πιο πρόσφατα Μ4 και Μ5.

Σύντομα, η λίστα των «Μ» μοντέλων θα περιλαμβάνει κι άλλη μια πρόταση, αυτή τη φορά σε αμάξωμα station wagon. Η Μ3 Touring θα είναι στη γκάμα της BMW για πρώτη φορά, μια και για όσους θυμούνται, η Γερμανική εταιρεία που είχε ετοιμάσει τέτοια εκδοχή και για την Ε46, το μοντέλο δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή και έμεινε μόνο σε μορφή πρωτοτύπου. Συνεπώς, το μοντέλο που θα δούμε το καλοκαίρι στο Goodwood, θα είναι το πρώτο μοντέλο του είδους με το χαρακτηριστικό σήμα «Μ» πάνω του. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτού Μ μοντέλου, δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί.

Αυτό σημαίνει πως δεν ξέρουμε αν θα έχει εκτός των «απλών» Μ και Competiotion εκδόσεις, όπως συμβαίνει με τις Μ3 και Μ4, καθώς επίσης και το αν θα έχει δικήνητες και τετρακίνητες εκδόσεις που θα αφορούν στη μετάδοση. Σε ότι έχει να κάνε με την παρουσία της BMW στο Goodwood, θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που θα καταλάβει την «κεντρική σκηνή» της διοργάνωσης, καθώς η Γερμανική εταιρεία εκεί ήταν που γιόρτασε τα 100 χρόνια της το 2016.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης