Κοινή πορεία προς το μέλλον για VW και Microsoft

Κοινή πορεία προς το μέλλον για VW και Microsoft

Η VW και η Microsoft συνεργάζονται για να φέρουν τους φακούς HoloLens σε εφαρμογές για τα αυτοκίνητα και την επαυξημένη πραγματικότητα.

220506121940_VW-Microsoft-Hololens-4

Οι δύο εταιρείες οραματίζονται ένα μέλλον όπου οι φακοί επαυξημένης πραγματικότητας θα δίνουν στους οδηγούς τις απαραίτητες πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο.

Δεδομένου ότι η VW βλέπει την επαυξημένη πραγματικότητα ως ένα από τα βασικά στοιχεία της μελλοντικής κινητικότητας, η συνεργασία με τη Microsoft πρόκειται να φέρει την τεχνολογία των ακουστικών HoloLens 2, στην αυτοκινητιστική πραγματικότητα.

Όπως εξηγεί η Microsoft, η Volkswagen είχε από το 2015 την πρόθεση να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά η μεταξύ τους συνεργασία, έφτασε να θεωρείται «στα σκαριά» από το 2018. Οι δυσκολίες του εγχειρήματος ήταν μεγάλες και ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και στις δύο εταιρείες αλλά σίγουρα είναι πολύ καλό που μια εταιρεία με το μέγεθος της VW, θέλει να φέρει με τέτοιο τρόπο την τεχνολογία στο προσκήνιο.

Το τμήμα Έρευνας και Eξέλιξης της Volkswagen δημιούργησε μια αμφίδρομη σύνδεση δεδομένων μεταξύ του οχήματος και του συστήματος των φακών HoloLens, η οποία επιτρέπει την εμφάνιση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από το όχημα καθώς και να ελέγχει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του. Αυτό δημιουργεί μια πλατφόρμα με πολλές και ενδιαφέρουσες δυνατότητες, καθώς «μετακινεί» την επαυξημένη πραγματικότητα από το head-up display του αυτοκινήτου, στα γυαλιά που έχει ο οδηγός στο πρόσωπό του.

Με τον τρόπο αυτό, ο τελευταίος μπορεί να βλέπει πληροφορίες που αφορούν στην κίνηση του οχήματος, ανεξάρτητα από το πού κοιτάζει. Οι πρώτες φωτογραφίες που έδωσε η Microsoft στη δημοσιότητα, δεν έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θέλει η Volkswagen να συνθέσει το σύστημά της αλλά φαίνεται πως εκτός των στοιχείων του GPS, υπάρχει και ένα ολογραφικό σύστημα προειδοποίησης για την παρουσία πεζών στην πορεία του αυτοκινήτου. Επίσης, από άλλη εικόνα προκύπτει και η δυνατότητα ελέγχου δευτερευόντων λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως είναι αυτή του κλιματισμού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης