H Alfa Romeo δεν ξεγράφει την πλατφόρμα Giorgio

H Alfa Romeo δεν ξεγράφει την πλατφόρμα Giorgio

Παρόλο που ο όμιλος Stellantis έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση της πλατφόρμας Giorgio με την STLA Large, η Alfa Romeo πιστεύει πως μπορεί να της φανεί χρήσιμη.

Alfa_romeo_giorgio
Η πλατφόρμα Giorgio εξελίχθηκε το 2014 και η φιλοδοξία των Ιταλών ήταν να επαναφέρουν την εταιρεία στις ρίζες της, με πισωκίνητο χαρακτήρα και προσωπικότητα σε όλα της τα μοντέλα ανεξαιρέτως.
Το πλαίσιο Giorgio έκανε την εμφάνιση του στις Giulia, Stelvio, το Jeep Grand Cherokee και πρόσφατα στην Maserati Grecale, με τον μεγάλο όμιλο όμως να μην τoν περιλαμβάνει άλλο στα πλάνα του για το αύριο της ιστορικής εταιρείας. Μία ευέλικτη εκδοχή του ωστόσο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στο ηλεκτρικό αύριο της Alfa Romeo που σκέφτεται να κρατήσει μόνο τα καλά στοιχεία όπως το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση από την Giorgio.

Έτσι και αλλιώς θα πρέπει να έχει η κάθε μάρκα τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα, ακόμη και αν ανήκει στον όμιλο Stellantis, ενώ στην περίπτωση των Ιταλών και της Alfa Romeo είναι αδιανόητο τα μοντέλα της να μην εκπέμπουν στυλ, φινέτσα και οδηγική ανωτερότητα.
Η πρώτη Alfa Romeo πάντως που θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA (Large) εκτιμάται για το 2025, πιθανότητα με την αναβίωση της ιστορικής GTV. Το πεντάθυρο κουπέ θα διαθέτει PHEV έκδοση αλλά πιθανότατα και μία αμιγώς ηλεκτρική. Επιπροσθέτως, το αμέσως επόμενο διάστημα η νέα Giulia θα κάνει και αυτή την εμφάνιση της αποχαιρετώντας το σεντάν παρουσιαστικό της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης