Κορυφαίοι κατασκευαστές υιοθετούν πρωτοποριακή τεχνολογία συνθετικών υλικών

Κορυφαίοι κατασκευαστές υιοθετούν πρωτοποριακή τεχνολογία συνθετικών υλικών

Η Porsche, η BMW και πολλές ακόμα κορυφαίες εταιρίες συνεργάζονται με την ελβετική start up Bcomp για την παραγωγή τμημάτων από προηγμένα συνθετικά ανακυκλώσιμα υλικά

bcomp_composite
Η Bcomp παράγει βιώσιμα ελαφριά υλικά από φυσικές ίνες τα οποία είναι ανακυκλώσιμα και κατά 50% ελαφρύτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα πλαστικά.
Στη σύνθεση του κάθε τμήματος, περιλαμβάνεται και 70% λιγότερο πλαστικό και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την Bcomp να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Πρόσφατα, η Ελβετική start up ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε έναν επενδυτικό γύρο, λαμβάνοντας 32 εκατομμύρια ευρώ από διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Porsche, η BMW, η Volvo και πολλές ακόμα κορυφαίες εταιρίες.
Όπως είναι φυσικό το συγκεκριμένο υλικό που παράγει η Bcomp, ενδιαφέρει τις αγωνιστικές ομάδες. Μάλιστα, από ότι φαίνεται, η BMW χρησιμοποιεί όχι μία, αλλά δύο τεχνολογίες της Bcomp στα αγωνιστικά της, εδώ και τρία χρόνια. Σήμερα, το υλικό που προμηθεύεται από την Ελβετική start up, είναι αυτό που χρησιμοποιείται τόσο στο μονοθέσιο της Formula E, όσο και στην Μ4 της κατηγορίας GT.

Η Porsche συνεργάστηκε με την Bcomp για να δημιουργήσει πόρτες για τα αγωνιστικά της και εκείνη από το 2019, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα προϊόντα της Bcomp στην Cayman 718 GT4 CS MR, καθώς και στο πρωτότυπο Mission R. Την ίδια στιγμή, η Volvo επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα υλικά της Bcomp στα Recharge μοντέλα της, ενώ σίγουρα θα τα δούμε στο εσωτερικό του Polestar 5 που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης