Το VW ID.LIFE αγαπά την ανακύκλωση

Το VW ID.LIFE αγαπά την ανακύκλωση

Το πρωτότυπο ID.LIFE παρουσιάστηκε ως το όραμα της VW για ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά αποτελεί και μια ένδειξη του τρόπου που τα αυτοκίνητα μπορούν να αποκτήσουν ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον αποτύπωμα.

VW_ID_LIFE__2_
Το ID.LIFE είναι μια αποτύπωση της φιλοσοφίας ενός προσιτού αλλά καθόλα σύγχρονου και ολοκληρωμένου ηλεκτρικού μοντέλου με κόστος που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ. Παρόλο που παρουσιάστηκε ως concept είναι ουσιαστικά μια πρόγευση του μοντέλου που τελικά θα φθάσει στην παραγωγή το 2025. Το τελικό μοντέλο αναμένεται μάλιστα να υιοθετεί τα περισσότερα από τα πρωτοποριακά στοιχεία του πρωτοτύπου όπως για παράδειγμα την εκτεταμένη χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών.

Tα υλικά για τις ιδιαίτερες επενδύσεις της οροφής και το μπροστινό τμήμα είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες. Μία από τις στρώσεις βαφής του αμαξώματος περιλαμβάνει ρινίσματα ξύλου ως φυσική χρωστική και έναν παράγοντα σκλήρυνσης οργανικής προέλευσης. Οργανικά έλαια, φυσική γόμμα και φλοιός ρυζιού είναι μερικές μόνο από τις φυσικές πρώτες ύλες για την κατασκευή των ελαστικών του μοντέλου.
Οι ξύλινες επενδύσεις χρησιμοποιούν φύλο από βιώσιμες δασικές φυτείες. Τα καθίσματα διαθέτουν Artverlours Eco καλύμματα, με μεγάλο ποσοστό χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, που βασίζονται σε πρώτη ύλη που προκύπτει από ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης