Stellantis: Αμφιβολίες για την ηλεκτροκίνηση

Stellantis: Αμφιβολίες για την ηλεκτροκίνηση

Συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της, δεν αγνοεί όμως τους κινδύνους της ηλεκτροκίνησης...

Carlos-tavares-psa-fca-group-2
Η επερχόμενη κατάργηση των αυτοκινήτων diesel και βενζίνης μέχρι το 2035, συνιστά μια πολιτική απόφαση που ενέχει μεγάλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ρίσκα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares.

Η ανάγκη μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, σύμφωνα με τον Tavares δεν αποτελεί μια πρωτοβουλία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά μια επιταγή της πολιτικής ηγεσίας.

«Είναι ξεκάθαρο πως η ηλεκτροκίνηση είναι μια τεχνολογία που έχει επιλεχθεί από τους πολιτικούς και όχι από τη βιομηχανία.», ανέφερε σε συνεντεύξεις του στη γαλλική Les Echos, τη γερμανική Handelsblatt, την ιταλική Corriere della Sera και την ισπανική El Mundo.

Το αφεντικό της Stellantis φαίνεται πως συμμερίζεται την ανησυχία πολλών εργαζόμενων, σχετικά με την ανεργία που ενδέχεται να επιφέρει η ηλεκτρική κινητικότητα, δεδομένου ότι η παραγωγή ηλεκτρικών είναι λιγότερη απαιτητική από αυτή των συμβατικών οχημάτων.



Οι απαιτήσεις της Κομισιόν για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2050 δεν απαιτεί από τους κατασκευαστές απλά τη θυσία των αυτοκινήτων diesel και βενζίνης στο βωμό των ηλεκτρικών, αλλά και γιγαντιαίες επενδύσεις για τον μετασχηματισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεών τους, ή και την δημιουργία καινούριων εργοστασίων.

Ο Tavares προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους των εργαζομένων, εμμένοντας στην υπόσχεση του ότι δεν θα προχωρήσει στο κλείσιμο εργοστασίων επί ευρωπαϊκού εδάφους, αν και κατανοεί ότι η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί κάποιες θυσίες. Ο CEO της Stellantis εστιάζει στα υπέρογκα κόστη παραγωγής (κυρίως λόγω των μεγάλων τιμών στην ενέργεια) στα ιταλικά εργοστάσια και ζητά από την ιταλική κυβέρνηση να παρέχει χείρα βοηθείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης