Με νέα ονομασία το επόμενο Volvo XC90

Με νέα ονομασία το επόμενο Volvo XC90

Η Volvo αναμένεται να αντικαταστήσει την ονοματολογία των μελλοντικών της μοντέλων, ανατρέχοντας πλέον στην σκανδιναβική μυθολογία.

220107130056_Volvo-S-Next-Gen-EV-Autonomous-pilot-4

Η χρήση αλφαριθμητικών χαρακτήρων για την ονοματοδοσία των μοντέλων της Volvo αναμένεται να λάβει τέλος από την μελλοντική γενιά του XC90, το οποίο θα φέρει τον κωδικό Embla.

Αυτό, τουλάχιστον αναφέρουν δημοσιεύματα από την Αυστραλία που αποκαλύπτουν και μία αίτηση κατοχύρωσης του εν λόγω εμπορικού σήματος, τον Οκτώβριο του 2021. Η Volvo δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, αλλά όπως είχε δηλώσει ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Hakan Samuelsson, το όνομα του νέου πολυτελούς SUV θα ξεκινά από φωνήεν.


Η ονομασία Embla έχει τις πηγές της στην σκανδιναβική μυθολογία, όντας η πρώτη γυναίκα που δημιουργήθηκε από τους θεούς.

Ο αντικαταστάτης του XC90 δεν θα επαναπροσδιορίζει το ρου της ιστορίας της Volvo μόνο σε επίπεδο ονοματολογίας, μιας και θα σηματοδοτήσει την υιοθέτηση μιας σύγχρονης σχεδιαστικής γλώσσας, αλλά και καινοτόμων τεχνολογιών που προλογίζονται από το πρωτότυπο Concept Recharge.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα «SPA2» που είναι συμβατή τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και αποκλειστικά με ηλεκτρικά μοτέρ, την ίδια ώρα που θα υπηρετεί τις ανάγκες αυτοματοποίησης της οδηγικής διαδικασίας.
Κλείσιμο

Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική σχεδίαση θα φέρουν μίνιμαλ προσανατολισμό, μια τρίτη σειρά καθισμάτων θα ικανοποιεί τις μεταφορικές ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας και η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή θα έχει αυτονομία πάνω από 500 χλμ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης