Πληθώρα νέων μοντέλων Lamborghini

Πληθώρα νέων μοντέλων Lamborghini

Η ιστορική φίρμα της Sant’ Agata Bolognese θα παρουσιάσει όχι ένα, αλλά τέσσερα συνολικά μοντέλα σε διάστημα μόλις 12 μηνών.

191114171712_lambo_sterrato_115

Επιδόσεις-ρεκόρ κατέγραψε η Lamborghini στο σύνολο του περασμένου έτους, με τα εύσημα να επιδίδονται στο μοντέλο Urus, μιας και το επιβλητικό SUV κατέλαβε το 60% επί του συνόλου των πωλήσεων.

Η εμπορική επιτυχία των μοντέλων του ιταλικού brand έχει ήδη λησμονηθεί από τους διοικούντες του, οι οποίοι καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το τρέχον έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, για το 2022 έχει συμφωνηθεί η αποκάλυψη τεσσάρων νέων μοντέλων, όπως ανακοίνωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Stephan Winkelmann, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε λεπτομέρειες.

Κλείσιμο
«Το 2022 θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εδραιώσουμε τις τρέχουσες επιδόσεις και να προετοιμαστούμε για την άφιξη της μελλοντικής μας υβριδικής σειράς από το 2023 και μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Lamborghini, στο περιθώριο των επίσημων ανακοινώσεων της μάρκας για το 2021.

Η εταιρεία κρατά σιγή ιχθύος αναφορικά με τα μοντέλα που θα αποκαλυφθούν εντός του 2022. Ένα από αυτά, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος της Aventador ο οποίος ήδη δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, κινούμενος από ένα V12 μοτέρ και αλλά και ηλεκτροκινητήρες που θα του προσδίδουν υβριδική υπόσταση.

Παράλληλα, μέλος αυτής της τετράδας ενδέχεται να είναι και η facelift έκδοση της Urus, η οποία φαίνεται πως θα ενσωματώνει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού V8 συνόλου, ώστε να αποδίδει πάνω από 650 ίππους.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βέβαια, θα συγκέντρωνε και η υλοποίηση της ειδικής έκδοσης Huracan Sterrato, μιας all-terrain εκδοχής του δημοφιλούς V10 supercar, που λέγεται πως βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών. Πρόκειται για μια επαναστατική πρόταση, δεδομένου ότι, εφόσον πάρει σάρκα και οστά, θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τετρακίνηση, ειδικά ελαστικά παντός εδάφους, ράγες οροφής, αλλά και έναν LED προβολέα πάνω στο καπό. Στοιχεία που θα εμπλουτίζουν το ρεπερτόριο της Huracan με συγκρατημένη off-road διάθεση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το η Huracan Sterato είχε προλογιστεί το καλοκαίρι του 2019 μέσω ενός πρωτότυπου μοντέλου, με 30 χλστ. αυξημένη απόσταση από το έδαφος, φαρδύτερα μετατρόχια (+30 χλστ.), 20άρες ζάντες, προστατευτικές επενδύσεις στο δάπεδο, μεγαλύτερους θόλους και μεταλλικές ποδιές (εμπρός/πίσω).

Τέλος, η Lamborghini έχει ανακοινώσει πως εντός του 2023 θα λανσάρει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο, έως το 2024 ολόκληρη γκάμα θα περιλαμβάνει εξηλεκτρισμένους εκπροσώπους, και μέχρι το 2030 θα έχει κατασκευάσει το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης