Tesla Cybertruck: Με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα

Tesla Cybertruck: Με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα

Το ηλεκτρικό pick up της Tesla θα εφοδιάζεται όπως όλα δείχνουν με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα.

Tesla-Cybertruck-Depos-2

Η Tesla αρνείται να συμμορφωθεί με τους αυτοκινητικούς κανόνες και κάνει την «επανάστασή» της, μέσω της τοποθέτησης αναδιπλούμενων και διαιρούμενων (60:40) πίσω καθισμάτων στο πολυαναμενόμενο pick-up της, Cybertruck.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μια πατέντα που διέρρευσε στο διαδίκτυο, και έχει γίνει «πρωτοσέλιδο» σε πολλές αυτοκινητικές ιστοσελίδες. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Πολλοί χρήστες του Twitter είχαν ζητήσει από τον Elon Musk να εξετάσει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, με το σκεπτικό ότι μια τέτοια λειτουργία θα διευκόλυνε την πρόσβαση στην καρότσα. Έκτοτε, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Tesla μίλησε πολλές φορές ανοιχτά για το μοντέλο, αλλά ουδέποτε έκανε λόγο για αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, δεδομένου ότι… δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τη συγκεκριμένη πρόταση.


Όλα, ενδεχομένως, άλλαξαν μετά το λανσάρισμα του Rivian R1Τ, το οποίο λογίζεται ως ο μεγάλος αντίπαλος του ηλεκτρικού αγροτικού της Tesla. Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία της Rivian να δημιουργήσει ένα «τούνελ» πίσω από τη «γαλαρία» του R1T, επιτρέποντας την εύκολη φόρτωση/εκφόρτωση μεγάλου μήκους αντικειμένων.

Η Tesla φαίνεται πως αποφάσισε να πάει ενάντια στο αυτοκινητικό κατεστημένο, τοποθετώντας αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα. Πώς, όμως, μπορούν να χρησιμεύσουν σε ένα pick-up, πόσο μάλλον όταν η φόρτωση των μεγάλων αντικειμένων γίνεται μέσω της καρότσας;

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η κίνηση του Elon Musk έχει διττό σκοπό: Αφενός μεταφράζεται ως μια κίνηση εντυπωσιασμού και αφετέρου ως μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα του Cybertruck.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης