Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron: Το ηλεκτρικό θηρίο του Ken Block

Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron: Το ηλεκτρικό θηρίο του Ken Block

Η Audi δημιούργησε αποκλειστικά για τον Ken Block που πλέον είναι επίσημος οδηγός της, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που εμπνέεται από το θρυλικό S1 Quattro και το οποίο θα είναι πρωταγωνιστής στο επόμενο Gymkhana.

Audi_S1_Ken_Block
Το Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron βασίζεται στο ηλεκτρικό RS E-tron GT αλλά έχει δεχτεί τις τροποποιήσεις που ζήτησε ο διάσημος αμερικάνος διασκεδαστής- πρώην οδηγός αγώνων.
Το Hoonitron είναι τετρακίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα και διαθέτει πλαίσιο από ανθρακόνημα με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας για να είναι σύννομο προς όλα όσα ορίζει η FIA για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του είδους. Λεπτομέρειες για την απόδοση δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί αλλά ο Block είπε ότι το αυτοκίνητο είναι «ικανό να κάνει donuts με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, απευθείας από στάση».

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε στη βάση της Audi Sport στο Neckarsulm, με την υψηλή σχεδιαστική εποπτεία του σχεδιαστής της Audi, March Lichte. Η έμπνευση από το αμάξωμα προήλθε απευθείας από το Sport Quattro S1 που αγωνίστηκε στο Pikes Peak το 1987. Ο Lichte το περιέγραψε ως «την ευκαιρία να εξελίξουμε ένα αυτοκίνητο που παρουσιάζει την εικόνα της μάρκας στο μέλλον».
Αξίζει να σημειωθεί πως το project είχε διάρκεια μόλις τέσσερις εβδομάδες και ότι ο Block συμμετείχε εκτενώς στη διαδικασία σχεδιασμού. Ο ίδιος οδήγησε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά το Νοέμβριο και πρόκειται να το χρησιμοποιήσει σε ένα νέο video το οποίο θα λέγεται «Elektrikhana», συνεχίζοντας τη φοβερή παράδοση με τα μονταρισμένα video της σειράς Gymkhana.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης