To Hyundai Ioniq 5 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στη Γερμανία

To Hyundai Ioniq 5 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στη Γερμανία

Tο αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 συγκέντρωσε ήδη τον πρώτο του τίτλο, καθώς κατέκτησε το σημαντικό τρόπαιο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στη Γερμανία. 

Large

Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι ένας από τους κορυφαίους σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, με τους 20 εκλέκτορες που προέρχονται από τον χώρο του ειδικού Τύπου να δοκιμάζουν και να αξιολογούν κάθε υποψήφιο μοντέλο σε τομείς όπως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η βιωσιμότητα. 

Τα μοντέλα που διαγωνίζονται για τον τίτλο χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες, «Compact», «Premium», «Luxury», «New Energy» και «Performance», με το Ioniq 5 να κερδίζει τόσο την κατηγορία του, όσο και τον θεσμό του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2022.

«Το Hyundai Ioniq 5 δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για εμάς, είναι το κορυφαίο μοντέλο της φετινής χρονιάς» δήλωσε ο κ. Jens Meiners, ιδρυτής και μέλος της κριτικής επιτροπής του θεσμού. «Ο μοναδικός συνδυασμός σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης το βοήθησε να κερδίσει βαθμολογίες πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια χωρίς να παρουσιάζει αδύναμα σημεία. Η φιλοσοφία λειτουργίας του και η τεχνολογία μπαταριών του Ioniq 5 είναι πρωτοποριακές. Και παρόλο που είναι το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022 έχει σίγουρα παγκόσμια απήχηση».

«Το Ioniq 5 έλαβε αυτό το βραβείο σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον αποδεικνύοντας ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό όχημα που ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου» δήλωσε ο Michael Cole, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Europe. «Επιπλέον, αυτή η διάκριση αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία γίνονται πιο σημαντικά για τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Το Ioniq 5 είναι επί του παρόντος το κορυφαίο μοντέλο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και οδηγεί το όραμα της Hyundai για κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Κλείσιμο
Το Ioniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας Ioniq της Hyundai και βασίζεται στην την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα E-GMP. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο μπαταριών (58,0 kWh ή 72,6 kWh) και κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση (WLTP).

Το Ioniq 5 προσφέρει ισχυρή απόδοση και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800 V, και οι δύο μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) για να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ενώ οδηγούν ή είναι σταθμευμένοι, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης