Η Renault θα μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών

Η Renault θα μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών

Αποφασισμένη να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά δείχνει η Renault εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους εξέλιξης και κατασκευής με όπλο την προηγμένη τεχνολογία

Renault_electric__2_
Με το Dacia Spring ο όμιλος Renault έχει ήδη ένα από τα πιο φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως μακροπρόθεσμος στόχος είναι η συνολική μείωση του κόστους όλων των ηλεκτρικών μοντέλων ώστε αυτά να γίνουν πιο προσιτά και το ευρύ αγοραστικό κοινό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους διοικούντες της εταιρίας ο δρόμος για τη μείωση του κόστους εξέλιξης αμιγώς ηλεκτρικών, αλλά και των τιμών τους περνά μέσα από τις μπαταρίες. Τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών επενδύει μεγάλα ποσά στην εξέλιξη των μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη, το γαλλικό brand θα συνεχίσει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar το αφεντικό της Renault, Luca de Meo, τόνισε πως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα μείνουν το προσκήνιο για πολλά χρόνια ακόμα καθώς αποτελούν μια αρκετά προηγμένη τεχνολογία για την οποία έχουν ήδη επενδυθεί τεράστια ποσά. Οι μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθούν σχετικά σύντομα σε αγώνες και μοντέλα ειδικού τύπου όμως θα είναι αρκετά δύσκολη η χρήση τους σε μαζική παραγωγή καθώς επιχειρηματικά αυτό θα έχει αρκετά μεγάλο κόστος.
Από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ομίλου, ο de Meo έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο όραμά του για εξέλιξη προσιτών ηλεκτρικών. Θυμίζουμε πως τα επόμενα βήματα της Renault στη ηλεκτροκίνηση θα είναι το Megane E-Tech Electric καθώς και τα R4 και R5 που είναι εμπνευσμένα από δύο κλασσικά μοντέλα της εταιρίας. Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Μηχανικής του Renault Group, Gilles Le Borgne, ο στόχος που έχει τεθεί είναι μέχρι το 2025 να έχει επιτευχθεί η ισοσκέλιση των τιμών μεταξύ ηλεκτρικών και συμβατικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης