H εκπληκτική αναβίωση της Lancia Aurelia

H εκπληκτική αναβίωση της Lancia Aurelia

Η εταιρεία Thornley Kelham ξαναφέρνει στο προσκήνιο την θρυλική Lancia Aurelia, σε μορφή restomod. 

211122131601_Lancia-Aurelia-Outlaw-Thornley-Kelham-Busso-3

O Βρετανός καροσερίστας και γνώστης του restomod δημιουργεί την Lancia Aurelia «Outlaw», με το ιταλικό μοντέλο να κατασκευάζεται σε μόλις τρία αντίτυπα, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να θεωρηθεί ως ένα από τα μελλοντικά collectors’ items. 

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον «Busso» V6 κινητήρα των 3,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει  304 ίππους, χάρη στον άγραφο εγκέφαλο που χρησιμοποιήθηκε για τη συγκεκριμένη εφαρμογή και τις υπόλοιπες φροντίδες που έχει δεχτεί το αξιόμαχο μοτέρ. Οι προηγούμενες περιπτώσεις της Aurelia «Outlaw», είχαν λανσαριστεί με 223 ίππους- που και πάλι είναι συγκλονιστική αύξηση ισχύος σε σχέση με τους 120 ίππους της εργοστασιακής μορφής του αυτοκινήτου.


Η Thornley Kelham μετέτρεψε την Aurelia για να μπορέσει να διαχειριστεί την επιπλέον ισχύ και αναφέρει ότι έχει κάνει ρυθμίσεις «fast road». Αυτό σημαίνει μοντέρνα δισκόφρενα και κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα διεύθυνσης με κρεμαγιέρα και –προαιρετικά- υποβοήθηση με ρυθμιζόμενη σκληρότητα.

Το διαφορικό είναι μπλοκέ ενώ πλήρως αναθεωρημένες είναι οι αναρτήσεις τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Το αυτοκίνητο διαθέτει πλήρες roll cage και παρ ‘όλα αυτά, ζυγίζει μόνο περί τα 1.100 κιλά. Το εσωτερικό της Aurelia «Οutlaw» European CSL όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι πλήρως αναβαθμισμένο με δέρμα της Connolly σε όλη την καμπίνα, κλιματισμό, μια σειρά από επιλογές μπροστινών καθισμάτων, επένδυση Alcantara στο ταμπλό και τιμόνι με ξύλινη στεφάνη.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης