Φορτιστής σε κάθε βρετανικό σπίτι

Φορτιστής σε κάθε βρετανικό σπίτι

Έτσι κάθε νέα κατοικία θα πρέπει να ενσωματώνει φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Charger-UK-1
Βάσει νομοσχεδίου που εξήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) υποχρεωτικοί θα είναι οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στις νέες κατοικίες.

Φορτιστές 
θα υποχρεωθούν να έχουν επίσης και τα κτίρια εμπορικής χρήσης όπως τα σούπερ μάρκετ, οι χώροι εργασίας, αλλά και τα υπό ανακαίνιση κτίρια που διαθέτουν τουλάχιστον 10 θέσεις στάθμευσης.
Στόχος είναι η δημιουργία 145.000 σημείων φόρτισης σε ετήσια βάση σε όλη την Αγγλία, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 250.000 φορτιστές. H κυβέρνηση, βέβαια, δεν διευκρινίζει αν οι νέες μονάδες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές –  συμπεριλαμβανομένης της ισχύος τους.


Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώνει πως από το 2030 θα απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων ντίζελ ή βενζίνης, μια απόφαση που προκάλεσε την οργή των της Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Κινητήρων (SMMT) η οποία κάνει λόγο για δραματική αύξηση της ανεργίας.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού της Αγγλίας για υποχρεωτική τοποθέτηση φορτιστών σε κάθε νέο κτίριο έγιναν μόλις λίγες μέρες μετά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 της Γλασκώβης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης