Η Tesla τοποθετεί φορτιστές στην Αφρική

Η Tesla τοποθετεί φορτιστές στην Αφρική

Το είπε και το έκανε τελικά η Tesla. Εγκατέστησε τους πρώτους ταχυφορτιστές στην Αφρική...

TESLA-SUPERCHARGERS-1

Η αμερικάνικη φίρμα  δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αφού επιθυμεί να κυριαρχήσει σε κάθε ήπειρο. Ακόμη και στην Αφρική, όπου έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτοι Superchargers. 

Ειδικότερα, οι ταχυφορτιστές της Tesla τοποθετήθηκαν στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Καζαμπλάνκα, αλλά και στην Ταγγέρη η οποία βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Αυτοί εγκαταστάθηκαν στο Μαρόκο, ένα κράτος με 30 εκατομμύρια κατοίκους, στο βορειοδυτικό άκρο της Αφρικής, μόλις μία ανάσα από την Ευρώπη.



Η Αφρική δεν είχε κανένα ταχυφορτιστή μέχρι πρότινος, με τους πλησιέστερους ταχυφορτιστές της Tesla να βρίσκονται πάνω από 4.000 χλμ. μακριά, στο Ισραήλ ή ακόμα και και στην Ιορδανία.

Σημειώστε δε πως στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 7.300 Superchargers, διαμοιρασμένοι σε περίπου 700 σταθμούς. Στη χώρα μας είναι εγκατεστημένοι 6 Superchargers, στην πίσω είσοδο του κλειστού πάρκινγκ του Golden Hall, ενώ από τα τέλη Σεπτέμβρη τοποθετήθηκαν 8 μονάδες και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στα ΣΕΑ Ψαθοπύργου. Πρόκειται για τέσσερις σε κάθε ρεύμα με την ισχύ τους να φτάνει τα 250 kW.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης