Στα χέρια των γαλλικών αρχών η Alpine A110

Στα χέρια των γαλλικών αρχών η Alpine A110

Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, οι αστυνομικές αρχές της χώρας αναμένεται να παραλάβουν μία ντουζίνα νέων Αlpine A110.

211014114029_Alpine-A-110-2-1

Σύμφωνα με επίσημες πηγές το επιχειρησιακό έργο της γαλλικής αστυνομίας ενισχύεται σημαντικά, καθώς θα εντάξει στον στόλο της όχι μία αλλά 26 Alpine A110.

Η γνωστοποίηση της επικείμενης παραλαβής του σπορ μοντέλου έγινε μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν στην υπηρεσία της Εθνικής Χωροφυλακής.

Οι Alpine A110 θα χρησιμοποιούν ως οχήματα άμεσης επέμβασης και ως εκ τούτου θα κυκλοφορούν σε αυτοκινητόδρομους και κεντρικές αρτηρίες με στόχο την καταδίωξη των οδηγών που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, είτε στο πλαίσιο των προσπαθειών της καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών.
Κλείσιμο

Και τα 26 αυτοκίνητα θα είναι στη βασική έκδοση Pure και θα εφοδιάζονται από έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων, απόδοσης 252 PS και 320 Nm ροπής. Με βάρος μόλις 1.173 kg, η A110 επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,5 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Οι Γάλλοι χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Και της παρέχουν άφεση αμαρτιών για το γεγονός πως πριν από περίπου ένα έτος εξαγοράστηκαν αρκετά Seat Leon Cupra, για να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Renault Megane RS.

Σημειώνεται ότι αφού γίνει η παραλαβή των A110, τα αυτοκίνητα θα υποβληθούν στις απαραίτητες τροποποιήσεις για τη μετατροπή τους σε περιπολικά. Το έργο των μετατροπών θα ανατεθεί στον επίσημο συνεργάτη της γαλλικής αστυνομίας, Durisotti.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης