H Hyundai επενδύει στις κυψέλες καυσίμου

H Hyundai επενδύει στις κυψέλες καυσίμου

Η Hyundai προχωρά με γοργά βήματα προς τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως το υδρογόνο, όπως δείχνουν και τα μελλοντικά πλάνα της. 

210518215831_Hyundai-Nexo-fuel-cells-2-1

Μπορεί η νοτιοκορεατική φίρμα να εργάζεται πυρετωδώς σε ότι αφορά την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων ηλεκτρικών όπως τα Kona Electric και Ioniq 5, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αδιαφορεί για τo υδρογόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικούντες της μάρκας, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους που εστιάζονται κυρίως στην κατασκευή δύο εργοστασίων κυψελών καυσίμου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας κατοχύρωσης ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης στην πόλη Incheon της Κορέας, όπου και θα εδρεύουν οι εν λόγω, μελλοντικές παραγωγικές μονάδες. Η επένδυση θα ανέρχεται στα 1,1 δισ. δολάρια, με την έναρξη της λειτουργίας να προβλέπεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η ετήσια παραγωγική ικανότητα των νέων εργοστασίων θα αντιστοιχεί σε 100.000 μονάδες κυψελών καυσίμου, όταν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην πόλη Chungju αδυνατούν να παράγουν περισσότερες από 23.000 μονάδες ετησίως. 

«Παρά το αβέβαιο κλίμα που επικρατεί, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού, αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την τεράστια επένδυση, ώστε να εξασφαλίσουμε κορυφαία ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια βιομηχανία κυψελών καυσίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai, Sun Gwan Cho.

Και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε περισσότερο στις εγκαταστάσεις μας και στην ανάπτυξη του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης (R&D), για την προαγωγή της βιομηχανίας υδρογόνου και τη διεύρυνση του τρέχοντος οικοσυστήματος»

Σημειωτέον ότι η εταιρεία κατασκευάζει συστήματα για ηλεκτρικά υδρογονοκίνητα οχήματα, αλλά σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και σε νέες αγορές όπως είναι ο μηχανικός εξοπλισμός και τα logistics.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης