Πρωτοποριακή ηλεκτρική πλατφόρμα από τον Gordon Murray

Πρωτοποριακή ηλεκτρική πλατφόρμα από τον Gordon Murray

Ο διάσημος για τις επιτυχίες τους στην Formula 1 αλλά και για την δημιουργία της θρυλικής McLaren F1, Gordon Murray παρουσίασε την πρόταση της εταιρίας του για μια προηγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα με το ιδιόμορφο πρωτότυπο Motiv

Gordon_Murray_chasis
Μπορεί να έχει γίνει γνωστός για την μηχανολογική ευφυΐα που έχει αποτυπώσει σε δημιουργίες υψηλών επιδόσεων όμως ο Gordon Murray μέσω της εταιρίας του Gordon Murray Design έχει κατά καιρούς παρουσιάσει πρωτοποριακές προτάσεις τόσο για οχήματα, όσο και για λύσεις σχετικές με την παραγωγική διαδικασία, τα υλικά και την ευρύτερη μηχανολογική προσέγγιση.
Μεταξύ αυτών είναι η καινοτόμος τεχνολογία iStream για ευέλικτες πλατφόρμες οι οποίες συμβάλουν στην δημιουργία ελαφριών οχημάτων με εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Η φιλοσοφία της iStream ταιριάζει ιδανικά και στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που ο Murray θέλει να δείξει μέσω του πρωτοτύπου Motiv. Στις φωτογραφίες βέβαια το Motiv αποτυπώνει ουσιαστικά ένα μικρό όχημα όμως η τεχνολογία iStream μπορεί να βρει εφαρμογή σε κάθε τύπο ηλεκτρικού αυτοκινήτου, από μικρά αυτοκίνητα πόλης έως σπορ αυτοκίνητα ή ακόμα και SUV.

Η τεχνολογία iStream της GMD, θα επιτρέψει τη αύξηση της αυτονομίας και τη βελτιστοποίηση της συνολικής δυναμικής απόδοσης. Χάρη σε αυτή το βάρος της πλατφόρμας ενός τυπικού οικογενειακού αυτοκινήτου μπορεί να περιοριστεί έως και 20 τοις εκατό, ενώ για την κατασκευή του απαιτούνται τα μισά περίπου εξαρτήματα.
Με την μπαταρία ενσωματωμένη στη δομή του οχήματος, η αρχιτεκτονική iStream λέγεται επίσης ότι είναι πιο άκαμπτη από τις συμβατικές κατασκευές, γεγονός που αποφέρει οφέλη για την ασφάλεια, τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αντοχή. Το πρωτότυπο Motiv παρουσιάστηκε στην έκθεση Cenex-LCV στο Millbrook και έχει σχεδιαστεί για να επιδεικνύει την ευελιξία της iStream.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης