Το Skoda Enyaq iV στην Mobility 2021

Το Skoda Enyaq iV στην Mobility 2021

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό SUV ενσαρκώνει το πρώτο μεγάλο βήμα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας. Και το κάνει με επιτυχία...

Skoda-Enyaq-Sportsline-iV-1

Αποτελεί τη ναυαρχίδα της Skoda, με άφθονους εσωτερικούς χώρους και εμφάνιση που παρότι μένει πιστή στο χρηστικό πνεύμα της εταιρείας ξαφνιάζει με την τόλμη και τα φουτουριστικά στοιχεία της.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Crystal Face, η νέα -προαιρετική- μάσκα με τις κάθετες ραβδώσεις που φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια λωρίδα φωτός ολοκληρώνει την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit έχει διαγώνιο 5,3”, διαθέτει τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, ενώ προαιρετικά διατίθεται και head-up λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας. 

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η κεντρική οθόνη αφής η οποία, με διαγώνιο 13”, είναι η μεγαλύτερη οθόνη σε Skoda. 

Διατίθεται με τρία μεγέθη μπαταρίας, 55, 62 και 82 kWh, οι οποίες προσφέρουν αυτονομία από 340 έως 510 km στον κύκλο μέτρησης WLTP και σε πέντε διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Οι εκδόσεις με τον μονό κινητήρα και την κίνηση στους πίσω τροχούς προσφέρονται με 148, 179 και 204 PS. Τα δύο πιο ισχυρά μοντέλα διαθέτουν κίνηση σε όλους τους τροχούς χάρη σε έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα και έχουν απόδοση 265 ή 306 PS.


Περίπου 13,1 kg των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στo ENYAQ iV ανακυκλώνονται, όπως και το 40% του χάλυβα και το 60% του αλουμινίου. Στην επιλογή Lodge των Design Selections, η ταπετσαρία των καθισμάτων είναι κατασκευασμένη από 40% φυσικό καινούριο μαλλί και 60% από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.


Τη μεγαλύτερη αυτονομία 510 km προσφέρει η μπαταρία 82 kWh, η οποία έχει καθαρή χωρητικότητα 77 kWh. Xάρη στον γρήγορο on-board φορτιστή 11 kW μπορεί να εκμεταλλευτεί wallbox αντίστοιχης απόδοσης, φορτίζοντας σε 8 περίπου ώρες. Σε ταχυφορτιστή DC αρκούν 38 λεπτά για τη φόρτιση από το 5% έως το 80%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης