Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης της Mercedes SL

Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης της Mercedes SL

Το πολυτελές roadster της Mercedes-Benz, η νέα SL βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη πρεμιέρα του και οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητα πληθαίνουν.

MERCEDES_new_SL__2_
Πολλοί περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νέα γενιά της SL, καθώς οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν σαφές πως το roadster της Mercedes-Benz θα έχει ένα ριζικά διαφοροποιημένο χαρακτήρα καθώς η εξέλιξη και η κατασκευή της θα γίνεται πλέον από την AMG.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα SL για πρώτη φορά μετά το 1989 θα έχει διάταξη καθισμάτων 2+2 , μαλακή αναδιπλούμενη οροφή και νέα σιλουέτα που συνδέεται άμεσα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της AMG GT. Η οπτική συνάφεια ανάμεσα στα δύο μοντέλα δεν εκπλήσσει δεδομένου ότι αμφότερα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα Modular Sports Architecture (MSA).
Ειδικότερα επιθετικό θα είναι το μπροστινό μέρος, με μακρύ καπό, αιχμηρά φώτα, επιβλητική μάσκα τύπου Panamericana (στην έκδοση AMG) και μεγάλο προφυλακτήρα, πλαισιωμένο από ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα. Το πίσω μέρος θα «φωνάζει» ακόμα πιο έντονα… AMG GT, καθώς θα έχει στρογγυλεμένη όψη, θα ενσωματώνει λεπτά οριζόντια φωτιστικά σώματα και τετράγωνες απολήξεις.

Οι φωτογραφίες του εσωτερικού που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν πως θα υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πινακας οργάνων 12,3” LCD που θα ενσωματώνεται στο ταμπλό, ενώ ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό θα εδρεύει μια μεγάλη οθόνη αφής 11,9” που θα μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την κλίση της ώστε να αποτρέπονται οι αντανακλάσεις από το έντονο φως του ήλιου.
Κλείσιμο
Η νέα SL θα βασίζεται σε ένα νέο προηγμένο αλουμινένιο πλαίσιο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια πρόσμιξη αυτοφερόμενου και χωροδικτυώματος και προσφέρει χαμηλό βάρος και εξαιρετική στιβαρότητα. Η στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος θα είναι αυξημένη όχι μόνο σε σχέση με την Mercedes SL αλλά και σε σχέση με την AMG GT Roadster.
Η κινητήρια γκάμα θα απαρτίζεται από εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα με 6 κυλίνδρους σε σειρά και V8 κινητήρες. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η έκδοση AMG 63 που θα παράγει 600 ίππους, την ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και plug-in έκδοση με το κινητήριο σύνολο της Mercedes-AMG GT 63 E Performance των 843 ίππων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης