Το οικολογικού χαρακτήρα hovercraft της VonMercier

Το οικολογικού χαρακτήρα hovercraft της VonMercier

Η αμερικάνικη VonMercier παρουσιάζει ένα καινοτόμο όχημα παντός εδάφους. 

210901141611_VonMercier-2

H τάση της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης, πέραν της συνεχούς ανάπτυξης στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκει και εφαρμογή σε άλλα είδη μετακίνησης, ακόμα και στα πιο ιδιαίτερα οχήματα, όπως μας δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η VonMercier.


Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη φίρμα παρουσιάζει το Arosa, ένα hovercraft που αρχικά εντυπωσιάζει με την εξωτερική του σχεδίαση, αλλά και τις τεχνολογίες που διαθέτει. Αρχικά, μιλάμε για ένα διθέσιο όχημα, με άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση που μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η μικρή μετωπική επιφάνεια και η πολύ καλή αεροδυναμική μελέτη είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού, όπως άλλωστε μας δείχνει η φιλοσοφία οδηγός και συνοδηγός να κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο, ενώ οι πίσω τροχοί είναι τοποθετημένοι πολύ κοντά μεταξύ τους.
Κλείσιμο

Προς το παρόν ο κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει επίσημα στοιχεία που να αφορούν τα μηχανικά μέρη, παρά μόνο ότι διαθέτει ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης που συνδυάζεται με τρεις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες και μία μπαταρία που θα προσφέρει θεωρητική αυτονομία έως και 193 χλμ. Όπως επίσης ότι η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 120 χλμ./ώρα. Διόλου άσχημα εάν ταξιδεύει κάποιος στη θάλασσα.

Τέλος, η VonMercier σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 60 αντίτυπα του Arosa, με την τιμή του να αγγίζει τις 75.000 δολάρια, ή 63.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης