Το βιβλίο-θησαυρός της Lamborghini Miura

Το βιβλίο-θησαυρός της Lamborghini Miura

Ένα πολυτελές λεύκωμα αφιερωμένο στην Lamborghini Miura που εκδόθηκε σε ισάριθμα αντίτυπα με τα αυτοκίνητα που παράχθηκαν πωλείται στην απίστευτη τιμή των 6.500 ευρώ.

Miura_book
Για πολλούς η Lamborghini Miura θεωρείται το πρώτο σύγχρονο supercar και αυτός είναι μόλις ένας από τους δεκάδες λόγους για τους οποίους η γοητευτική δημιουργία από την Sant’Agata είναι ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα στους κύκλους των συλλεκτών.
Ωστόσο φαίνεται πως η λατρεία για τη Miura συμπαρασύρει και οτιδήποτε σχετικό με αυτή. Ζωντανό παράδειγμα είναι η περίπτωση ενός πολυτελούς βιβλίου-λευκώματος με την ιστορία του κλασσικού ιταλικού supercar. Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Horton Books πωλείται μια έκδοση του βιβλίου ‘The Lamborghini Miura’ στην απίστευτη τιμή των 5.500 λιρών Αγγλίας ήτοι περίπου 6.500 ευρώ.
Ωστόσο δεν πρόκειται για ένα απλό λεύκωμα για την Miura αλλά για ένα βιβλίο 454 σελίδων το οποίο έχει γραφτεί από τον Simon Kidston, έναν από τους πιο καλά κατηρτισμένους ανθρώπους επάνω στα κλασσικά αυτοκίνητα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας έρευνας επάνω στην ιστορία του αυτοκινήτου, η οποία διήρκησε περίπου δύο δεκαετίες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με όλους τους ανθρώπους κλειδιά στην ιστορία της Miura. Εξίσου σημαντικό είναι πως το βιβλίο τυπώθηκε σε μόλις 762 αντίτυπα, όσες δηλαδή και οι Miura που κατασκευάστηκαν.
Αυτή λοιπόν η σπανιότητα σε συνδυασμό πως το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρείται ευαγγέλιο για κάθε κάτοχο και φανατικό θαυμαστή της Miura, εκτόξευσαν την αξία της συγκεκριμένης έκδοσης. Εάν μάλιστα η τιμή που αναγράφεται στην σελίδα της Horton Books σας φαίνεται υπερβολική αξίζει να σημειώσουμε πως την τελευταία φορά που ένα αντίγραφο της συγκεκριμένης σειράς πωλήθηκε σε δημοπρασία η τιμή του έφθασε τις 4.900 λίρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης