Πόσο πουλήθηκε αυτή η Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione;

Πόσο πουλήθηκε αυτή η Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione;

Σχεδόν εξαψήφιο ήταν το ποσό στο οποίο έκλεισε η δημοπρασία μιας από τις 500 Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione που κλέβει τις εντυπώσεις με την εξαιρετική της κατάσταση

Alfa_Romeo_75_Turbo_Evoluzione
Η Giulia έχει επαναφέρει στην Alfa Romeo σε μια κατεύθυνση που κάνει όλους τους Alfisti να χαμογελούν βλέποντας την ιταλική φίρμα να δημιουργεί και πάλι μοντέλα με έντονο και απολαυστικό χαρακτήρα. Η κορυφαία GTAm μάλιστα συνεχίζει την παράδοση των εκδόσεων που εστιάζουν στην απόλυτη απόδοση και έχουν γράψει την δική τους ιστορία.
Ένα τέτοιο μοντέλο είναι και η 75 Turbo Evoluzione, μια ειδική έκδοση του 1987 που παράχθηκε σε μόλις 500 αντίτυπα για την ανάγκες έκδοσης homologation της αγωνιστικής 75 Group A. Βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης έκδοσης είναι τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς και εστιασμένες επεμβάσεις σε μηχανικά μέρη. Την ευθύνη για την κίνηση του αυτοκινήτου είχε ένας κινητήρας turbo 1.8 λίτρων με απόδοση 155 PS και 226 Nm ροπής που έφθαναν στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Οι τιμές ίσως να μην εντυπωσιάζουν με τα σημερινά δεδομένα όμως χάρη και στο χαμηλό βάρος των 1.150 kg η 75 Turbo Evoluzione ήταν εξαιρετικά γρήγορη για την εποχή της καθώς έκανε το 0-100 km/h σε 7,6’’ και έφθανε τα 220 km/h τελικής ταχύτητας.
Κλείσιμο
Το αυτοκίνητο που δημοπρατήθηκε είχε στο οδόμετρο 73.945 χιλιόμετρα και βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση μοιάζοντας σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο σε ότι αφορά την εικόνα του τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά αλλά και κοιτάζοντας κάτω από το καπό. Η συντήρησή του σε συνδυασμό με την σπανιότητα της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν και οι βασικοί παράγοντες για την διαμόρφωση μιας αρκετά υψηλής τιμής πώλησης που άγγιξε σχεδόν τα 100.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης