Δημοπρασία για τη Mercedes 600 του George Harisson των Beatles

Δημοπρασία για τη Mercedes 600 του George Harisson των Beatles

Το διάσημο μέλος των Beatles, απέκτησε το 1967 αυτή τη Mercedes 600 η οποία είναι έτοιμη να αλλάξει ιδιοκτήτη, έχοντας όμως την ίδια πινακίδα κυκλοφορίας.

Mercedes_George_Harrison_3

Αυτή η Mercedes-Benz 600 του 1967 είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να αισθανθείτε σαν διασημότητα ή κρατικός αξιωματούχος μιας άλλης εποχής, καθώς απολαμβάνετε την απόλυτη πολυτέλεια. Πέραν όλων των άλλων στοιχείων που κάνουν ξεχωριστό αυτό το αυτοκίνητο, μιλάμε για ένα κομμάτι της ιστορίας της μουσικής, το οποίο προωθείται για δημοπρασία μέσω του Collecting Cars. Η Mercedes 600 του George Harrison έγινε ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα που υπήρξαν ποτέ και ήταν το αγαπημένο των διασημοτήτων, αρχηγών κρατών και δικτατόρων σε όλο τον κόσμο. Το μέγεθος, το βάρος και οι αμέτρητες υδραυλικές ευκολίες οδήγησαν στη δημιουργία του M33 κινητήρα των 6,3 λίτρων, που για την τροφοδοσία του φρόντιζε ένα πολύπλοκο σύστημα μηχανικού ψεκασμού καυσίμου της Bosch. Η απόδοση έφτανε τους 247 ίππους και μπορούσε να οδηγήσει την τελική ταχύτητα στα δυσθεώρητα για την εποχή επίπεδα των 208 χιλιομέτρων ανά ώρα, με κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων.


Η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή της και ήταν ουσιαστικά ο προπομπός της τρέχουσας τεχνολογίας με τις ενεργητικές αναρτήσεις. Όπως τα περισσότερα πολυτελή αυτοκίνητα της εποχής, το εσωτερικό είναι υπενδεδυμένο με ξύλο, μέταλλο και δέρμα. Το 1967 ο George Harrison ο κιθαρίστας των Beatles, αγόρασε ολοκαίνουργια τη Mercedes-Benz 600 SWB, που ήταν μία από τις 2.190 που κατασκευάστηκαν. Το αυτοκίνητο του Harrison ήταν βαμμένο σε λευκό χρώμα σε μαύρο δερμάτινο εσωτερικό και κοσμείται από μια υπέροχη καρυδιά στο ταμπλό και στο μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες εποχής με τον Harrison μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο έχει και την αυθεντική πινακίδα κυκλοφορίας. Το Μάρτιο του 2021, το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης από τον ειδικό της Mercedes, John Haynes που βρίσκεται στο Sussex. Αξίζει να δούμε πως θα καταλήξει η δημοπρασία και με τι ποσό η συγκεκριμένη Mercedes θα αλλάξει χέρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης